DELEN

Hoe kan ik mijn eetlust verminderen? Er zijn bepaalde geuren waar je honger van krijgt, maar er zijn ook geuren en kleuren die je eetlust verminderen. Als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven, kan je daar flink gebruik van maken. In deze blogpost delen we een aantal tips voor het verminderen eetlust!

eetlust verminderen

1. Eetlust verminderen met geuren

Krijg jij ook zo’n honger als je de geur van versgebakken brood ruikt? Dit is natuurlijk niet zo handig wanneer je op gewicht probeert te blijven of wanneer je een paar kilootjes kwijt wilt. Gelukkig zijn er ook geuren die een seintje geven aan je hersenen zodat je geen honger hebt. Denk bijvoorbeeld aan vanille, appel, banaan en pepermunt. Hoe eetlust verminderen? Door gebruik te maken van deze middelen. Zo kan je bijvoorbeeld geurkaarsen aansteken in een van deze geuren.

2. Blauw en rood verminderen eetlust

Naast bepaalde geuren kan je ook gebruik maken van een aantal kleuren. Als je kiest voor blauwe borden, dan zal je honger afnemen. Rood werkt op dezelfde manier. Deze kleur lijkt als een onbewust stopsignaal te werken. Je kunt het een beetje vergelijken met een rood stoplicht op de weg.

3. Koude aardappelen verminderen eetlust

Inderdaad, aardappelen behoren nu niet bepaald tot de voedingsmiddelen waar je aan denkt als je wilt afvallen. Echter kunnen aardappelen je goed helpen om op gewicht te blijven. Wanneer je aardappelen kookt en ze vervolgens laat afkoelen, wordt een deel van het zetmeel omgezet in resistent zetmeel.

Resistent zetmeel wordt niet verteerd in je lichaam. Het voorkomt dat koolhydraten worden omgezet in glucose, en worden opgenomen in het lichaam. Echter krijg je er wel een vol gevoel van. Resistent zetmeel kan je overigens ook vinden in bananen, bonen, volkoren producten en rijst.

hoe eetlust verminderen

4. Azijn in je eten verwerken

Nog één van de tips om je eetlust te verminderen is azijn. Azijn verlaagt namelijk de schommelingen van de bloedsuikerspiegel na het eten van maaltijden met veel koolhydraten. En een stabiele bloedsuikerspiegel voorkomt dat je snel weer zin krijgt na het eten. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een salade als lunch te eten met een dressing waar azijn in zit. Ook augurken, zilveruitjes en zuurkool kunnen helpen bij het verminderen eetlust.

5. Pure chocolade om op gewicht te blijven

Tenslotte hebben we ook goed nieuws: ook chocolade kan helpen! Hierbij is het wel belangrijk dat het om pure chocolade gaat, dus de donkere variant, zonder andere smaken en noten. Een stukje pure chocolade zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft en minder zin hebt in suikerrijke en vette voeding. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je een hele chocoladereep naar binnen speelt, maar elke dag een stukje donkere chocolade helpt wel degelijk!

Zo, dit zijn een aantal tips die je kunnen helpen. Er bestaan ook pillen om eetlust te verminderen. Echter is het niet aangeraden om deze pillen op eigen houtje in te nemen. Overleg dit altijd even met je huisarts of diëtist alvorens je hier naar grijpt. De meest gezonde manier blijft om je eetlust te verminderen met gezonde voeding, bovenstaande geuren en kleuren.

Lees ook: Drie oorzaken van overgewicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here