DELEN

Alle allergieën zijn natuurlijk vervelend. En je kunt voor heel veel verschillende dingen allergisch zijn. Bovendien kun je zelfs op latere leeftijd nog een allergie ontwikkelen. Een van de meest vervelende in zijn soort is de huisstofmijtallergie. Het meest vervelende is nog dat het lijk alsof je er niets tegen kunt doen. Huisstofmijt zit immers overal. Toch zijn er wel degelijk manieren om huisstofmijt te bestrijden, of in ieder geval de effecten van de allergie tegengaan. Wij zullen je op deze pagina een aantal tips geven om iemand met een allergie voor huisstofmijt te helpen, met als doel het bestrijden van die huisstofmijt.

Is huisstofmijt volledig te voorkomen of te bestrijden?

De eerste gedachte die je wellicht zult hebben, als je last hebt van huisstofmijtallergie, is: hoe kan ik voorkomen dat er huisstofmijt in mijn huis terecht komt. En in het geval dat je hebt geconstateerd dat het er is: hoe kan ik alle huisstofmijt uit mijn huis verwijderen? Om je gelijk uit de droom te helpen: het is niet mogelijk om huisstofmijt te voorkomen of om het volledig te bestrijden. Er zal altijd een bepaalde hoeveelheid van aanwezig zijn. Wel zijn er genoeg dingen, die je doen, om te proberen de huisstofmijt zoveel mogelijk uit huis te verdrijven.

Koop een speciale spray

Je kunt huisstofmijt deels bestrijden met speciale sprays, die gewoon te koop zijn op internet. Het effect hiervan is wisselend. Deze spray zorgt er voor het algemeen voor dat de huisstofmijt zich niet verder kan voortplanten, zodat de hoeveelheid niet uitgebreid kan worden. Overigens is die spray totaal ongevaarlijk voor mensen en dieren.

Was je beddengoed regelmatig

Een goede tip is om zeer regelmatig je beddengoed te wassen, als je allergisch bent voor huisstofmijt. Wij raden aan om dat dan op tenminste 60 graden te doen, aangezien dat de temperatuur is waarbij de huisstofmijt niet kan overleven. Het is belangrijk om dit zeer regelmatig te doen, ook al lijkt het niet goed voor het milieu. In een bed zitten namelijk al gauw honderdduizenden huisstofmijten. Met het blote oog zijn ze niet te zien, maar ze zitten er wel degelijk.

huisstofmijt 2

Lees ook: 5 tips om van het snurken af te komen!

Ventileren helpt

Als je nog steeds denkt: wat te doen tegen huisstofmijt, kun je er bijvoorbeeld nog voor zorgen dat je huis goed geventileerd is. Huisstofmijten houden namelijk niet van droge lucht. Het liefst zitten ze op vochtige plekken van rond de 25 graden. Zorg er daarom ook voor dat je dat soort plekken zoveel mogelijk vermijdt. Ventilatie helpt daar goed tegen.

Het saneren van je huis

Er zijn nog een aantal manieren waarop je huisstofmijt kunt bestrijden in je huis. Het aanpassen van je huis, wordt ook wel het saneren van je huis genoemd. Het is belangrijk dit zoveel mogelijk te doen, zodat je zo min mogelijk last hebt van de allergie. Een tip kan ook nog zijn om stoffen banken en vloerkleden zoveel mogelijk te vervangen voor gladde substituten. Huisstofmijt zit namelijk graag op stof.

Met deze tips zou het mogelijk moeten zijn, om de hoeveelheid huisstofmijt in je huis zoveel mogelijk terug te dringen. Een echte behandeling tegen huisstofmijt bestaat niet. Er is geen medicijn dat er voor zorgt dat je nergens meer last van hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here