DELEN

Dat een goede hydratatie veel voordelen met zich meebrengt, is geen geheim. We lezen overal dat het drinken van water je bloedcirculatie stimuleert en je lichaamstemperatuur reguleert. Toch is het drinken van voldoende water voor velen nog een uitdaging. Het schiet er vaak gewoon bij in. Dit terwijl goede hydratatie ervoor zorgt dat je geconcentreerd en creatief blijft. In dit artikel geeft Brita je 3 tips om ook op je werk goed gehydrateerd te blijven. 

Of je nu water uit een waterdispenser van kantoor drinkt, een eigen waterfles hebt, of kiest voor kraanwater, het drinken van voldoende water blijft moeilijk. Vooral wanneer we een 9 tot 5 baan achter een computer hebben, merken we dat veel mensen vergeten water te drinken. Toch is het niet onmogelijk. Met deze drie tips wordt het in ieder geval een stukje makkelijker.

1. Zet een reminder

Wanneer het drinken van water nog niet in je systeem zit, raden we het aan om het te plannen. Door het in je agenda te zetten of een reminder te zetten, zul je door de gehele dag meer water drinken. Er zijn zelfs speciale apps die je helpen herinneren aan het drinken van een glas water. Maar je kunt natuurlijk ook een herinnering in je agenda zetten of een timer op je telefoon zetten. 

2. Drink een glas leeg wanneer je je glas vult

Drink een glas leeg wanneer je je glas vult

Moet jij opstaan om een nieuw glas water te halen? Dan kan deze tip je helpen om twee keer zoveel te drinken. Het opstaan kan namelijk best als een drempel voelen. Heb jij de moed verzameld om een glas te vullen met water? Drink de eerste dan meteen leeg en vul hem nog een keertje. Zo heb je al een glas water gedronken, voordat je weer zit. 

3. Vind een drinkmaatje

Er zullen meer mensen in het kantoor zijn die het lastig vinden om voldoende water te drinken. Vind een collega die ook een doel voor zichzelf heeft gesteld en zorg ervoor dat je elkaar erop wijst meer water te drinken. Zo kunnen jullie voor elkaar water halen of er een competitie van maken.

Hydrateren zorgt voor vele voordelen. Wij hopen dat deze drie tips je helpen beter te hydrateren. Welke tip ga jij als eerste proberen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here