DELEN

Omdat de hele wereld in de ban is van het coronavirus, kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Om je immuunsysteem een boost te geven, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor een betere weerstand. Zo ben je hopelijk minder vatbaar voor het virus en komen we allemaal gezond en wel deze periode door. Je weerstand versterken? Dat doe je met deze vijf tips!

weerstand versterken

1.Weerstand verhogen vitamine C

Hoe weerstand verhogen? Je weerstand versterken doe je door veel voeding met vitamine C op het menu te zetten. Vitamine C is betrokken bij het versterken van je afweersysteem waardoor het een bijdrage levert aan je weerstand verhogen. Vitamine C is onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel, wat zorgt voor een gezonde huid en een goede wondgenezing. Daarnaast zorgt deze vitamine voor gezonde tanden, gezond tandvlees en is het een belangrijke antioxidant. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. In welke voeding zit vitamine C? Je vindt deze vitamine vooral in fruit, groenten en aardappelen. Ook aardbeien, bessen, citrusfruit, kiwi’s en koolsoorten zijn rijk aan vitamine C.

2. Weerstand versterken: voeding met vitamine D

Hoe verhoog ik mijn weerstand? Naast vitamine C is ook vitamine D van belang bij snel weerstand verhogen. Vitamine D vermindert de kans op het ontstaan van griep in het najaar en infecties aan je ademhalingsstelsel. Vitamine D zorgt voor het activeren van verschillende soorten witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem. Je vindt vitamine D in dierlijke bronnen: boter, melk, eieren en vlees.

Maar de belangrijkste bron aan vitamine D is nog altijd zonlicht. Gelukkig zit het mooie lenteweer op dit moment helemaal mee. Ga dus lekker genieten van de warme zonnestralen op je huid, mits je voldoende afstand van andere mensen houdt natuurlijk. Zorg ervoor dat je gezicht en handen bloot zijn, zo wordt de vitamine D goed opgenomen. Met vitamines weerstand verhogen is dus zeker aangeraden!

3. Hoe weerstand verhogen? Met gember!

Hoe kan ik mijn weerstand verhogen? Er zijn nog meer weerstandsverhogende middelen zoals gember. Gember wordt vaak gebruikt in de Chinese geneeswijze om ervoor te zorgen dat ziekteverwekkers minder kans krijgen om het lichaam binnen te dringen of in het lichaam te blijven. Dit komt omdat gember eigenschappen heeft die werkzaam zijn tegen virussen. Gember heeft dus een positief effect op je immuunsysteem. Het zorgt er ook voor dat verstoppingen in de luchtwegen tijdens verkoudheid en hoesten verminderen. Met gember kan je dus je weerstand verhogen op een natuurlijke manier. Je kunt makkelijk je natuurlijke weerstand verhogen door iedere dag een kop gemberthee te drinken, bij voorkeur met verse stukjes gember.

Lees ook: 9 redenen waarom gember zo gezond is

gemberthee

4. Voeding met ijzer

Hoe verhoog je je weerstand? Ook ijzer speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem verhogen. Een tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede en een verminderde weerstand of verzwakte weerstand. Goed om te weten: vitamine C bevordert de opname van ijzer. Daarom doe je er goed aan om voeding met vitamine C te combineren met voeding waar ijzer in zit. In welke voeding zit ijzer? Onder andere in vlees(waren), eigeel, granen, peulvruchten, spinazie, courgette en spruiten. Je immuniteit verhogen doe je dus door deze voeding op je boodschappenlijstje te zetten.

5. Zorg goed voor jezelf

Bovenstaande weerstand verhogen tips zijn zeer belangrijk. Maar als je verder niet goed voor jezelf zorgt, zal je alsnog een verminderde afweer hebben. Wat zijn symptomen verminderde weerstand? Langdurige vermoeidheid, terugkerende infecties, regelmatige verkoudheid, trage genezing en allergieën en overgevoeligheid.

Hoe weerstand verhogen? Probeer voldoende rust te nemen en regelmatig te ontspannen. Een goede nachtrust is essentieel voor weerstand gezondheid. Slaap je slecht? 5 tips om beter te slapen! Zorg tenslotte ook voor een dagelijkse portie beweging, liefst in de buitenlucht. Gelukkig mag je nog gaan wandelen of lopen, mits je voldoende afstand van anderen bewaart. Bewegen is niet alleen sportief, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning. In dit artikel vind je 7 tips om meer te bewegen in je dagelijkse leven.

weerstand verhogen

Zo, met deze vijf tips kan je je weerstand versterken. Vergeet ook niet dat een goede handhygiëne essentieel is in deze tijd. Zo voorkom je immers verdere verspreiding van het virus. Lees ook ons artikel: Perfect je handen wassen, zo doe je dat!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here