DELEN

Elk kind wordt wel eens ziek, en moet dan medicatie innemen om weer beter te worden. Wanneer het niet is om een vervelende hoest te verminderen, zijn het misschien gewoon extra vitaminen. Maar aangezien je als ouder wellicht wel weet dat medicatie niet hetzelfde is als snoep, moet dit met het nodige toezicht worden gebruikt. Er kunnen namelijk verschillende bijwerkingen optreden, zeker als de medicatie niet juist wordt toegediend. Daarom vind je hier alvast de 5 belangrijkste zaken waarop je moet letten. 

  1. Interacties 

Moet je kind dagelijks meerdere typen medicatie innemen? Besteed dan extra aandacht aan hoe deze in interactie zouden kunnen gaan. Bepaalde combinaties kunnen elkaar bijvoorbeeld versterken of verzwakken, en het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. In de meeste gevallen zal de huisarts je hier al op gewezen hebben, maar het is steeds aan te raden om de bijsluiter te lezen. 

  1. Medicatievorm 

Medicatie is vaak niet prettig om als kind toegediend te krijgen. Heeft je peuter het daarom soms lastig hiermee? Dan kan het helpen om de vorm ervan aan te passen. Check bijvoorbeeld in de online apotheek of de pilletjes ook beschikbaar zijn in een vloeibare vorm of een oplosbare pil. Dit zal zorgen voor heel wat minder weerstand bij het innemen ervan. 

  1. Allergieën 

Bij het toedienen van medicatie aan je kind, moet je ten derde steeds op de hoogte zijn van zijn of haar allergieën. Dit voorkomt eventueel lastige situaties na de inname. Zelfs al is het geen zware vorm van medicatie, het kan altijd dat je peuter intolerant is voor een bepaalde stof in een geneesmiddel, zoals selenium

  1. Leeftijd 

Een medicijn dat bedoeld is voor zeer jonge kinderen, zal minder effect hebben op kinderen die al wat ouder zijn. Houd daarom ten vierde steeds rekening met de leeftijd van je kind bij het toedienen van medicatie. Die zal bijvoorbeeld ook bepalen of het moeite heeft met grotere tabletten of niet, en de hoeveelheid dat ingenomen moet worden. 

  1. Bewaring 

Tot slot moet medicatie altijd onder toezicht worden ingenomen door kinderen. Het kan namelijk zeer gevaarlijk zijn om een te grote hoeveelheid van een bepaald geneesmiddel in te nemen. Vele verpakkingen zijn hier reeds aan aangepast, doordat ze niet zo maar te openen zijn. Maar toch blijft het belangrijk om medicatie op een veilige plaats te bewaren waar je kinderen niet makkelijk bij kunnen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here