DELEN

Wil jij graag koken met minder vetstof om een paar kilootjes af te vallen of uit gezondheidsredenen? Wat jouw reden ook is, er zijn gelukkig genoeg alternatieven waaruit je kunt kiezen. En het beste van al is: ook zonder goede boter of olijfolie kan je heerlijk koken. Wij zetten vijf manieren op een rijtje om te koken met minder vetstof!

1. Koken met minder vetstof: stomen

De lekkerste en makkelijkste manier om een maaltijd met veel smaak en zonder vetstof te bereiden, is door te stomen. Je kunt dit uiteraard doen in stoomkoker. Als je geen steamer hebt is er een alternatief: een papillot in zilverpapier. Je neemt bijvoorbeeld een lekker stukje vis, voegt kleine stukjes groenten toe en brengt dit op smaak met lekkere kruiden. Vouw je papillot dicht, maar laat de bovenkant nog een beetje open. Laat ongeveer twintig minuten rustig garen in de oven en voilà, je gerecht is klaar!

2. Rundsvlees of kip koken

Je hebt er misschien nog niet aan gedacht, maar je kunt ook een stukje rundsvlees of kip koken in een lekkere bouillon. Deze bouillon kan je op smaak brengen met bijvoorbeeld sojasaus, citroen, gember, chilipeper en citroengras. Dit is heel lekker en vooral: nul procent vetstof. Probeer het eens!

3. De juiste pan

Als je toch graag eens wilt genieten van een stukje gebakken vlees, kies dan voor de juiste pan. Wanneer je een pan met anti-aanbaklaag gebruikt, heb je minder vetstof nodig dan in een gewone pan. Houd ook rekening met het formaat van de pan. Hoe groter je pan, hoe sneller de vetstof zal aanbranden.

4. Maaltijd grillen

Ook grillen is een uitstekende manier om te koken met minder vetstof. Wrijf met een borsteltje een beetje zonnebloemolie over de grillplaat en bak je stukje vlees of vis erin. Door de groeven in de grill gaat er veel vetstof verloren. Je vlees of vis zwemt dus zeker niet in de boter en is nog steeds laag in calorieën.

5. Alternatieve vetstoffen

Tenslotte kan je kiezen voor alternatieve vetstoffen. Schrap melkerijboter of plantaardige boter van het menu en kies bijvoorbeeld voor kokosolie, avocado olie, arachideolie of zonnebloemolie.

Wanneer je deze tips toepast, kan je makkelijk koken met minder vetstof. Bye bye extra kilootjes, hallo gezonder lichaam!

Lees ook: Besparen in de keuken: 6 tips om budgetvriendelijk te koken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here