DELEN

Een moment dat het ontstaan van een aft goed uitkomt? Die bestaat niet! Heb je net een etentje in je favoriete restaurant. Komt er ineens een aft tevoorschijn langs je kiezen. Zie dan maar eens te genieten van je uitgebreide maaltijd. Heb je werk waarbij je heel de dag dient te communiceren? Zit er een aft te vervelen langs je tong. Praten zal dan niet zonder pijn gaan.

Wat wil je op zulke momenten? Er zo snel mogelijk vanaf komen! Helaas gaat de natuurlijke heling niet zo snel. Gelukkig kun je het proces wat versnellen en de pijn minder maken. Bij deze een aantal tips om die irritante blaasjes te bestrijden.

Houd je mondverzorging op peil

Aften ontstaan mede door een slechte mondverzorging. Het is daarom ook wel logisch dat het goed verzorgen van de mond een van de remedies is. Wat je nodig hebt voor een goede mondverzorging?

Om te beginnen een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel is toch wel een basisbegrip binnen de mondverzorging. Je aft heeft een betere gelegenheid om weg te gaan, wanneer jij je gebit goed gepoetst is. Op het gebit blijven namelijk bacteriën hangen. Je tanden glijden dagelijks tientallen keren langs je aft.

Mondwater verzacht de pijn van aften

Mondwater staat misschien alleen bekend om het geven van een frisse smaak. Het  heeft ook een ander doel, namelijk: het bestrijden van aften. Ben je op zoek naar mondwater die de aften in je mond behandeld? Probeer dan eens het mondwater uit de GUM AftaClear Serie.

De GUM AftaClear Mondspoeling remt grotendeels de pijn die je ervaart van aften. Dit komt doordat het middel een beschermlaagje over de aften heen legt. Je spoelt 2 á 3 keer per dag met ongeveer 10m mondwater. Let op dat je het niet doorslikt. De behandeling duurt slechts 1 week. Daarna zou je van je pijn verlost moeten zijn.

Tandenragers halen de achterstallige bacteriën weg

Nog een oorzaak van aften, is het niet goed reinigen van de gedeeltes tussen je gebit. Bacteriën blijven op die manier zitten. Bacteriën zijn de kwekers van aften. Dus wanneer deze niet goed weggehaald worden tussen de tanden, is het eigenlijk wel logisch dat er snel aften ontstaan. Tandenragers zijn de oplossing om deze bacteriën weg te halen.

Je kunt het beste even navraag doen bij je tandarts welke tandenragers geschikt zijn voor je gebit. Tandenragers zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Ieder gebit heeft natuurlijk andere afmetingen tussen de tanden. Heb je de juiste maat gevonden? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Tandenragers bestaan uit kleine borstelgedeeltes, met de breedte van de opening tussen de tanden. Je manoeuvreert als het ware met een met soepele beweging langs je tanden. Op deze manier bereik je de plekken tussen het gebit waar een tandenborstel net niet bij kan komen. Zo zet je de puntjes op de i qua het verwijderen van bacteriën. Hierdoor heb je net wat minder kans op het ontstaan van aften!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here