DELEN

De fijnste tijd van het jaar breekt aan, het is weer lente. De zon schijnt steeds vaker, de bloemen beginnen weer met bloeien en iedereen trekt weer steeds vaker erop uit naar buiten. De picknickkleedjes kunnen weer tevoorschijn gehaald worden en de viooltjes kunnen weer gepot worden. Helaas hebben alleen al in Nederland ongeveer 800.000 mensen last van hooikoorts. Voor mensen met hooikoorts is het voorjaar juist geen fijne tijd. Hoe hoger de concentratie pollen in de lucht hoe erger de allergische reactie is. Deze reactie kan variëren van een jeukneus tot rode ogen. En sommige mensen zijn zelfs ziek tijdens piekdagen van de pollen. Wil jij weten hoe je van je hooikoorts kunt afkomen? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips.

Houd pollen buiten de deur

Het is verleidelijk om ramen en deuren weer lekker open te gooien zodra de lente aanbreekt en er weer wat zachtere lucht boven Nederland hangt. Je huis is na de lange winterperiode toe aan frisse lucht maar als je hooikoorts hebt is dit geen goed idee om te doen. Je kan het beste de ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten houden zodat je de meeste pollen buiten laat. Let er ook op dat je tijdens de piekuren zo min mogelijk naar buiten gaat. De hoogste concentratie pollen is tussen 5 uur ochtends en 10 uur Ochtens. Houd hier dus rekening mee met het plannen van je afspraken.

hooikoorts-2

Lees ook: 4 tips voor een goede spijsvertering!

Omkleden

Ben je een lange dag buiten geweest kleed je dan direct om zodra je thuiskomt, zo voorkom je dat je de pollen die op je kleding blijven hangen mee naar binnen neemt. Stop je kleding in de wasmachine en was de kleding op minimaal 40 graden. Wat ook goed helpt is om bij thuis komt een douche te nemen. Zo spoel je de pollen die achterblijven in je haar en op je huid van je af. Doe je dit niet en je gaat zo je bed in heb je kans dat je allergische reactie alleen maar erger wordt doordat de pollen op je hoofdkussen zitten.

Spray en druppel

Er zijn tegenwoordig verschillende neussprays en oogdruppels die de symptomen van hooikoorts verlichten. Ze zorgen ervoor dat de jeuk minder wordt en de roodheid wat af neemt. Helaas kan je neusspray niet langer dan 5 dagen achter elkaar gebruiken omdat dit anders het slijmvlies in de neus aantast. Wat ook goed helpt is om een netipot aan te schaffen, hierdoor kan je op een relatief simpele wijze een neusspoeling bij jezelf uitvoeren. Dit verhelpt ook de vervelende jeuk.

Acupunctuur

Word je gek van die jeukende neus en rode ogen? Probeer dan eens acupunctuur. Deze alternatieve geneeswijze kan je helpen om van de symptomen af te komen. Tijdens deze behandeling worden er op bepaalde plekken in het lichaam kleine naaldjes geplaats die je afweersysteem zullen stimuleren en jou hierdoor beter beschermen tegen de pollen. Over het algemeen zijn er 6 acupunctuurbehandelingen nodig voordat je er helemaal van af bent.

Wat doe jij als je last hebt van hooikoorts? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here