DELEN

Wanneer je tijdens het eten en drinken veel klachten ervaart als gevoeligheid aan je gebit dan is de kans groot dat je last hebt van terug getrokken tandvlees. Deze vervelende klachten onstaan doordat je tandhalzen bloot komen te liggen zodra je tandvlees zich terugtrekt. Tandhalzen zijn niet beschermd met glazuur zoals je tanden en kiezen. Doordat er geen beschermlaagje op de tandhalzen zit trekt koud en warmte direct door naar de zenuw wat veel klachten kan veroorzaken. Heb je last van terug getrokken tandvlees en wil je daar iets aan doen? Lees dan snel verder door naar de volgende 5 tips.

Ontstekingen

Om het terug trekken van je tandvlees te stoppen is het belangrijk dat je eerst achter de oorzaak van het terug trekken komt. In veel van de gevallen trekt het tandvlees zich terug omdat het ontstoken is. Zo een ontsteking wordt vaak veroorzaakt omdat het gebit niet vaak of niet goed genoeg gepoetst wordt. Het is belangrijk dat je je gebit minimaal 2 keer per dag uitgebreid poetst en gebruik ook zeker een tandenstoker of flosdraad om goed tussen je tanden te reinigen. Zo geef je je tandvlees de tijd om de parodontitis aan te pakken.

Poetsen

Het is niet alleen belangrijk dat je minimaal twee keer per dag poest maar het is zeker net zo belangrijk dat je op de juiste manier poetst. Veel mensen poetsen te hard. Door te hard te poetsen trekt je tandvlees zich terug. Neem daarom rustig de tijd om je tanden te poetsen. Ga voor de spiegel staan en let goed op dat je je tandvlees mee masseert maar niet beschadigd. Het tandvlees wat is terug getrokken zal helaas nooit meer terugkomen. Dus wees voorzichtig en poets alleen met een zachte tandenborstel.

terugtrekkend-tandvlees-2

Lees ook: Last van hooikoorts? Zo kom je ervan af!

Correctie

Als je op veel plaatsen in de mond last hebt van terug getrokken tandvlees kan dit veel hinder geven tijdens het eten en drinken. Omdat het tandvlees niet meer uit zichzelf terug zal groeien kan je ervoor kiezen om een tandvlees correctie te laten uitvoeren. Tijdens een correctie behandeling wordt erachter uit de mond een stukje tandvlees weggehaald en geplaatst op de tandhalzen die blootliggen. De genezing duurt ongeveer twee weken maar je zal direct veel verlichting van de klachten voelen.

Composiet

Als er bij enkele tanden of kiezen teruggetrokken tandvlees is dan kan je in samenspraak met je tandarts ervoor kiezen om een composiet laagje over de tandhalzen te plaatsen. Deze composiet laagjes hebben dezelfde kleur als je eigen tanden en kiezen waardoor het niet opvalt. Het is na het plaatsen van deze composiet laagjes zeer belangrijk dat je minimaal twee keer per dag je tandenpoetst.

terugtrekkend-tandvlees-3

Lees ook: 5 tips om van het snurken af te komen!

Tandpasta

Wanneer je nog niet heel veel klachten ervaart door het terug getrokken tandvlees dan kan je eerst zelf proberen de klachten te verhelpen. Zo zijn er twee speciale tandpasta’s op de markt die na het poetsten een beschermlaagje om je tanden en kiezen achterlaten. Een goede tip: smeer een klein beetje daarvan met je vingertoppen over je tandhalzen. Parodontax bevat ook nog eens speciale kruiden die de gevoeligheid van het tandvlees zullen verhelpen.

Heb jij weleens last van opgetrokken tandvlees? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here