DELEN

Wil jij ook graag meer bewegen, maar heb je geen tijd of zin om naar de sportschool of fitness te gaan? Geen zorgen, je bent heus niet de enige! De meeste mensen bewegen veel te weinig, terwijl het net heel belangrijk is voor je gezondheid om meer te bewegen. In dit artikel geven we je 7 tips om meer te bewegen in je dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt!

1. Neem de trap in plaats van de lift

Deze tip heb je waarschijnlijk nog gehoord, maar het blijft één van de gemakkelijkste manieren om meer te bewegen: neem de trap in plaats van de lift. Zeker als je meer wil bewegen op het werk of bewegen op kantoor is deze tip ideaal. En nee, een te hoge verdieping is geen geldig excuus. Als je écht te hoog naar boven moet, kan je gerust een paar verdiepingen met de trap gaan en vervolgens de lift nemen. Op die manier kan je alsnog meer bewegen op het werk dan als je uitsluitend de lift zou nemen. Daarnaast kan je meer bewegen op de werkvloer door naar je collega’s te stappen in plaats van iedere keer te telefoneren als je een vraag of mededeling hebt. Alle beetjes helpen!

trap lopen

2. Maak iedere dag een wandeling

Meer bewegen kan je makkelijk doen door iedere dag een wandeling te maken. Zo kom je aan veel meer stappen dan wanneer je dit niet doet. Je hoeft heus niet iedere keer een uur te gaan wandelen in het bos. Elke ochtend of avond een korte wandeling maken in je wijk of dorp is al een stap in de goede richting. Ook een wandeling tijdens je lunchpauze op het werk is ideaal om meer te bewegen op het werk. Heb je een hond om mee te wandelen? Top! De meeste honden vinden het geweldig om buiten te kunnen lopen. En jij als baasje hebt de perfecte gelegenheid om zo meer te bewegen.

3. Laat de auto vaker staan en neem de fiets

Nog één van de tips om meer te bewegen is om de auto wat vaker te laten staan en de fiets te nemen. Zo nemen veel mensen bijvoorbeeld de auto om naar de bakker of de supermarkt te gaan, terwijl ze er net zo goed met de fiets naartoe kunnen rijden. Als je toch boodschappen moet gaan doen, dan kan je het net zo goed combineren met een beetje beweging. Je bent er niet veel tijd mee kwijt en je bent bezig met gezond bewegen. Bovendien bespaar je zo ook een hoop brandstof. Met het geld dat je bespaart, kan je wellicht iets anders leuks doen.

4. Gebruik een stappenteller

Door te meten hoeveel je beweegt, ga je vanzelf bewustere keuzes maken voor gezond bewegen. Op iedere smartphone zit tegenwoordig wel een stappenteller waarbij je elke dag een doel kan stellen om een bepaald aantal stappen te halen. Ook geeft de telefoon vaak aan wanneer je te weinig beweging hebt gehad op een dag. Op die manier kan je je levensstijl hier makkelijk op aanpassen. Wil je graag bewegen en afvallen? Ook dan is een stappenteller een goede motivatie voor je. Je kan immers met je eigen ogen zien hoe goed je bezig bent.

fietsen

5. Thuis sporten met een hometrainer of crosstrainer

Een hometrainer of crosstrainer is ideaal als je weinig tijd hebt om naar de sportschool of fitness te gaan. Je kan erop springen wanneer je wil en je beslist zelf hoe lang je traint. Bovendien kan je het bewegen op de hometrainer of crosstrainer goed combineren met andere bezigheden, zoals muziek luisteren of naar je favoriete serie kijken. Je hoeft absoluut niet te sporten alsof je leven ervan afhangt. Iedere dag minstens een halfuurtje bewegen is prima.

Lees ook: Thuis fit worden: 5 tips

6. Maak van je huishouden een work-out

Heb jij een hekel aan het huishouden? Zie je er altijd als een berg tegenop om te stofzuigen en te dweilen? Misschien verandert dat wel als je beseft dat je meer kan bewegen door het huishouden te doen. Door iedere dag te stofzuigen, kan je toch weer meer bewegen en dat is alleen maar goed voor je. Andere klusjes, zoals het opruimen van de zolder of in de tuin werken, zijn ook prima manieren om meer te bewegen. Gezond bewegen begint dus al van thuis uit!

7. Speel mee met je kinderen

Heb je kinderen? Dan kan je makkelijk meer bewegen door veel met je kinderen te spelen. Het voordeel is dat je er geen extra tijd voor hoeft vrij te maken. Alleen, in plaats van toekijken hoe je kinderen spelen, doe je nu actief mee. Spring bijvoorbeeld mee op een trampoline, speel tikkertje, loop mee achter de bal of doe mee met andere spelletjes. Voor jou is het een makkelijke manier om meer te bewegen en je kinderen zullen het geweldig vinden!

bewegen

Meer bewegen, hoe doe jij dat? En heb jij nog andere tips om meer te bewegen in je dagelijkse leven? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 5 redenen waarom het belangrijk is om voldoende te bewegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here