DELEN

Zomer is niet alleen zee, strand en zon, maar ook muggen, veel muggen. Deze insecten verstoren onze slaap en onze avonden, steken ons en veroorzaken een erg irritante jeuk. Muggen vertegenwoordigen de harde kern van sommige bedrijven die duizenden nuttige producten produceren en verkopen om deze insecten weg te houden. De producten in kwestie zijn vaak chemisch en erg duur. Kies daarom voor natuurlijke oliën of homeopathische middeltjes die goedkoper en gemakkelijk te vinden zijn.

Oliën en voedingsmiddelen

Neem olie

Neem olie komt uit de Ayurvedische geneeskunde en wordt gewonnen uit de Azadirachta Indica-boom die te vinden is in India en Birma. De eigenschappen variëren van antibacteriële en antiseptische tot anti-parasitaire. De olie wordt in feite gebruikt voor de productie van vlooienbanden voor onze honden. Maar het kan ook op onze huid worden gebruikt om muggen op afstand te houden. De kosten zijn beperkt en worden als zeer effectief beschouwd.

Ledum Palustre

Onder de natuurlijke homeopathische middelen tegen muggen valt de Ledum Palustre zeker op. We hebben het over wilde rozemarijn die regelmatig worden genomen in de vorm van pillen of korrels. Volg de voorgeschreven indicaties zodat het ons bloed onaantrekkelijk tot zelfs walgelijk maakt voor muggen. Het enige defect van dit type afweermiddel is dat het geen onmiddellijk effect heeft, maar pas na enkele dagen van regelmatige inname werkt. De effecten kunnen van persoon tot persoon verschillen. De Ledum Palustre is meestal geïndiceerd voor kinderen.

Soja olie

Sojaolie, hoewel vaak niet aanbevolen op tafel, vindt een toepassing in de sector voor persoonlijke verzorging. Gekend dankzij de anti-aging eigenschappen omdat het onze huid diep voedt. Dit type olie is ook nuttig als we onze huid willen beschermen tegen vervelende muggen. Het wordt beschouwd als een uitstekende afweermiddel. Soja olie is gemakkelijk te vinden, zelfs tegen een lage prijs. Het is aan te raden om de organische te prefereren, omdat veel sojabonen gewassen GGO’s zijn.

Voor velen van ons is het prachtige seizoen synoniem aan muggen. Vooral in sommige gebieden maken deze insecten non-stop het leven moeilijk voor degenen die hun slachtoffers zijn. Consistent gebruik van de belangrijkste muggenspray chemische middelen op de markt is niet altijd gezond. De natuur kan ons echter helpen. Er zijn veel planten waardoor je kan genieten van een ontspannende zomer zonder de vervelende jeuk veroorzaakt door de beten van deze insecten. Hier zijn enkele die, naast het optreden als anti-muggen middel ook nuttig kunnen zijn in de keuken.

Aromatische planten

Naast de natuurlijke producten die je op je huid kan smeren, kan je ook proberen om muggen weg te houden door je huis te ‘screenen’ met aromatische planten. Munt, citronella, rozemarijn en lavendel zijn slechts enkele van de belangrijkste planten die afstotende eigenschappen hebben. Deze hebben de dubbele functie om deze vervelende insecten weg te houden en uw zomermaaltijden te verrijken

Munt

Munt is een meerjarige kruidachtige aromatische plant van de familie Labiate. Vooral een plaag, het groeit in Europa, Azië en Afrika. Hij houdt van zowel de zon als de schaduw en weerstaat zelfs de milde wintertemperaturen. Vanwege deze kenmerken is munt perfect als antimuggenplant. Het vereist weinig zorg, inderdaad in de tuin moet je voorzichtig zijn om een ​​speciale plek te creëren als je geen overwoekering wil vinden. Munt is goedkoop en gemakkelijk te vinden.

Citronella

Van het geslacht Cymbopogon is citronella misschien wel de meest bekende vaste plant als een natuurlijk middel tegen muggen. Met citronella worden veel insecten werende producten gemaakt, van kaarsen tot crèmes. De citronella plant, geschikt voor zowel potten als tuinen, wordt gezaaid tussen de lente en de zomer. De plant is middelgroot en kan zelfs tot 1 meter hoog worden. Citronella is ook gevoelig voor koude temperaturen. De geur, die doet denken aan een citroen, houdt insecten op afstand. In de keuken kan je citronella gebruiken voor kruidenthee, maar ook als toevoegsel bij je soepen.

Lavendel

De echte naam is Lavandula L. en is een groenblijvende struik behorend tot de Lamiaceae-familie. Geschikt voor verschillende temperaturen ook in huis  waar de plant een goede geur verspreid waardoor muggen wegblijven. Lavendel vereist veel ruimte en zon om te groeien en niet te veel water. Integendeel er is het risico dat stagnatie schade veroorzaakt. Ook bruikbaar in de keuken, in kleine hoeveelheden bijvoorbeeld in risotto’s.

Batbox

Vleermuizen zijn geweldige muggeneters, we hebben het over dagelijkse maaltijden, variërend van 50 tot 10.000 muggen voor elk individu. Je hoeft niet bang of achterdochtig te zijn voor dit zoogdier. Denk aan het enorme aantal van hun jacht en laat je verleiden om een ​​vleermuiskast te bouwen. die buiten het huisvenster word geïnstalleerd. Dit zijn echte nesten voor vleermuizen, gemaakt volgens nauwkeurige regels. Het nadeel van deze remedie is dat niet wordt gezegd dat vleermuizen besluiten om in de vleermuis box te leven.

Vind je het niet leuk om een ​​vleermuis in de tuin te hebben ?

Weet jij nog andere leuke alternatieven? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here