DELEN

Pannenkoeken, wie is er niet gek op? Ze zijn lekker als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. Je kan ze eigenlijk altijd eten. De meeste pannenkoeken bevatten echter veel suiker en zijn dus niet zo gezond. Een lekker alternatief? Banaanpannenkoeken. In dit artikel vind je 3 x gezonde banaanpannenkoeken recepten. Dat wordt smullen!

1. Banaan-ei pannenkoeken

We beginnen met een simpel receptje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt: banaan-ei pannenkoeken.

Wat heb je nodig? (6 kleine pannenkoekjes)

– 2 eieren
– 1 banaan
– scheutje halfvolle melk
– olijfolie
– eventueel kaneel naar wens

Snijd de banaan in plakjes, plet ze met een vork en doe deze in een kommetje. Daarna kluts je de 2 eieren in het kommetje bij de banaan. Voeg hier een scheutje melk aan toe om het geheel wat romiger te maken. Vervolgens voeg je hier naar wens kaneelpoeder aan toe. Mix alles goed door elkaar tot een beslag dat lijkt op een pannenkoekenmix. Ondertussen zet je de pan op het vuur met daarin wat olijfolie. En dan is het tijd om de pannenkoeken te bakken!

Uit het beslag haal je zo’n zes pannenkoekjes voor één persoon. Het voordeel van banaanpannenkoeken? De banaan zorgt voor de stevigheid van de pannenkoeken en voor de zoete smaak. Je hoeft hier verder geen extraatjes aan toe te voegen, je kan de banaan-ei pannenkoeken zo eten.

2. Banaanpannenkoek met blauwe bessen

Je kan natuurlijk ook extra ingrediënten toevoegen aan de banaanpannenkoeken, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen. Blauwe bessen zijn superlekker én gezond. Ze bevatten veel vitaminen en antioxidanten. Blauwe bessen behoren dan ook tot de 10 gezondste superfoods!

Wat heb je nodig? (1 grote pannenkoek of meerdere kleintjes)

– 1 banaan
– 2 eieren
– 50 gram blauwe bessen
– olijfolie of kokosolie
– eventueel kaneel naar wens

Mix de banaan en de eieren tot een glad beslag. Verhit een eetlepel olijfolie of kokosolie in een pan. Giet het banaan-eimengsel in de pan en verdeel de blauwe bessen over het beslag. Bak de pannenkoeken vervolgens op een laag vuur. Als je de pannenkoeken graag goudbruin hebt, laat ze dan ongeveer tien minuutjes bakken. Tenslotte kan je nog een vleugje kaneel toevoegen als je dat wenst. En voilà!

3. Banaan-yoghurtpannenkoeken met kiwi en kersenjam

Als laatste een wat uitgebreidere versie van banaanpannenkoeken, maar wel ontzettend lekker: banaan-yoghurtpannenkoeken met kiwi en kersenjam. Om je vingers bij af te likken!

Wat heb je nodig? (3 grote pannenkoeken)

– 2 bananen
– 2 groene kiwi’s
– 200 ml volle yoghurt
– 2 eieren
– aardbei-bessen spread
– 30 gram hennepzaad
– 1 eetlepel roomboter

Plet de bananen met een vork in een kom. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Voeg daarna één theelepel yoghurt per persoon, de eieren, hennepzaad, bakpoeder en een snufje zout toe aan de kom. Roer dan alles tot een beslag. Verhit de roomboter in een pan. Voeg drie eetlepels beslag toe aan de pan en bak de drie pannenkoeken aan beide kanten bruin. Verdeel de pannenkoeken over de borden en smeer met de kersenjam. Garneer met de kiwi en serveer eventueel met de overige yoghurt. Eet smakelijk!

Heb jij al eens banaanpannenkoeken gegeten? Welk recept spreekt jou het meest aan? We zijn benieuwd naar je reactie!

Benieuwd naar nog meer gezonde inspiratie? Bekijk dan hier de 10 gezondste superfoods!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here