DELEN

Sporten is natuurlijk hartstikke gezond. Als je teveel sport kun je echter last krijgen van spierpijn. Spierpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door overbelasting. Wanneer je (te) intensief sport, kun je de volgende dag last hebben van pijnlijke spieren. Dit is helemaal niet erg, veel mensen hebben hier regelmatig last van. Wel kan dit erg vervelend zijn. Wat kun je nu precies doen tegen spierpijn? Hieronder 9 tips!

1. Warming-up

Door vóór het sporten een korte warming up van zo’n 10 minuten te doen, stimuleer je de bloedsomloop en warm je de spieren alvast op. Op deze manier zul je minder last hebben van spierpijn en eventuele blessures.

2. Rek en strek

Na de warming up is het verstandig om je spieren te strekken. Ook hiermee kun je spierpijn en blessures voorkomen.

tips-spierpijn-strekken

3. Drink genoeg

Door tijdens het sporten genoeg te drinken, voorkom je ten eerste uitdroging en ten tweede geef je zo je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren. Ook dit helpt om spierpijn te voorkomen.

Lees ook: 7 tips om sneller in slaap te vallen

4. Cooling down

Net zoals de Warming Up, kan ook de Cooling Down helpen om spierpijn te voorkomen. Sluit de sportsessie af met een Cooling Down van zo’n 10 minuutjes. Ook dit helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en spierpijn te voorkomen.

5. Een correcte lichaamshouding

Verder is het uitermate belangrijk dat je een goede lichaamshouding hebt. Naast overbelasting is een verkeerde lichaamshouding ook vaak de oorzaak voor vervelende spierpijn. Zorg dat je werkplek goed is ingericht met het beeldscherm op de juiste hoogte en een goede bureaustoel. Zo voorkom je dat je voorovergebogen achter je bureau zit. Verder is het belangrijk om altijd vanuit de benen dingen op te tillen. Houd bij het tillen de rug altijd recht.

6. Rust

Heb je toch in een verkeerde houding gezeten of te intensief gesport en heb je last van spierpijn? Dan is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Zo kunnen je spieren goed herstellen.

tips-langer-leven-slapen

Lees ook: Alles wat je moet weten over Stress

7. Rustig bewegen

Helemaal niet meer bewegen is echter ook niet goed. Zorg dat je rustig blijft bewegen. Op deze manier stimuleer je de bloedsomloop en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Ook voorkom je hiermee stijfheid in de gewrichten.

8. Warmte

Je kunt de pijn verlichten door de spieren te verwarmen. Doe dit door bijvoorbeeld een warme douche of een warm bad te nemen. Ook het bezoeken van een sauna is een goede manier om spierpijn te verlichten.

tips-spierpijn-sauna

9. Pijnstillers

Heb je extreme spierpijn? Dan kun je altijd de pijn verlichten met pijnstillers. Pillen als Paracetamol, Ibuprofen en Naproxen zullen de pijn gegarandeerd verlichten. Daarnaast helpt ibuprofen ook nog eens ontstekingsremmend!

Heb jij vaak last van spierpijn? Zo ja, hoe los jij dit op? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here