DELEN

Heb jij jezelf voorgenomen om in het nieuwe jaar fitter te worden, maar heb je een hekel aan de sportschool? Geen zorgen, je hoeft heus niet iedere avond te gaan puffen in de fitness. Sporten kan je ook prima van thuis uit. Dat is makkelijk en vaak ook goedkoper. Met deze 5 tips kan jij thuis fit worden!

1. Beweeg meer

Nee, hiermee bedoelen wij niet dat je iedere avond moet gaan joggen. Je kan ook meer bewegen in je dagelijkse leven. Het scheelt namelijk al heel veel wanneer je de fiets neemt of te voet gaat in plaats van met je scooter te rijden. Ook door de trap te nemen in plaats van de lift heb je meer beweging op een dag. Een wandeling in het bos is natuurlijk ook ontzettend leuk. Ideaal om je hoofd even leeg te maken en te genieten van de natuur.

2. Doe yoga

Yoga is de laatste jaren enorm populair geworden. Dat is niet zo raar want yoga heeft een positieve invloed op je lichaam. Je wordt er niet alleen een stuk leniger door, maar je voelt je ook minder gespannen. Vooral wanneer je veel last hebt van stress kan yoga helpen om je innerlijke rust terug te vinden. Ben je nog op zoek naar leuke yoga kleding? Dan kunnen we je de yoga tops van Urban-goddess.com zeker aanraden.

3. Dans er op los

Word jij ook zo vrolijk van muziek? Dan is dansen de perfecte bewegingsvorm voor jou. Op de muziek werk je aan je conditie en spieren, het geeft je energie én je wordt er gelukkig van. Zet je favoriete muziek dus maar klaar en dans er op los. Shake, shake, shake!

Lees ook: 3 ontspannende ademhalingsoefeningen

4. Doe push-ups en sit-ups

Ook push-ups en sit-ups zijn ideaal om fitter te worden. Probeer iedere dag tien push-ups en tien set-ups te doen, al dan niet allemaal na elkaar. Wanneer je voelt dat tien keer te gemakkelijk gaat, kan je de oefeningen op je eigen tempo vermeerderen.

5. Fitness bij jouw thuis

Misschien heb je geen zin om naar het fitnesscenter te gaan, maar wil je thuis wel graag aan de slag met fitness apparaten. Dat is geen probleem! Je kan natuurlijk altijd een crosstrainer of hardloopband kopen. Zo kan je van thuis uit aan je conditie werken en fitter worden. Zet je favoriete muziek of Netflix serie op en de tijd vliegt zo voorbij!

Wat doe jij om fit te blijven? Heb jij nog tips om thuis fit te worden? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Verlaag je cholesterol door te bewegen: 4 tips

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here