DELEN

De zomer begint er langzaam weer aan te komen. Wanneer de warme dagen aanbreken is het soms lastig om de juiste verkoeling te vinden. In een warme omgeving is het juist erg handig om je lichaamstemperatuur onder controle te houden. Hiermee voorkom je een zonnesteek of zelfs eventuele uitdroging. Met deze tips kun je gemakkelijk verkoeling zoeken tijdens warme dagen.

 1. Ventileren
  De eerste tip is ook direct de gemakkelijkste: zorg voor een geventileerde woning. Begin met het openzetten van deuren en ramen in de avonduren, zodra het buiten afgekoeld is. Maar ook ventilatie materialen kunnen er zelfs overdag in de hitte voor zorgen dat het huis koel blijft. Als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan kun je natuurlijk ook gewoon online op zoek. Ook niet onbelangrijk is natuurlijk het feit dat webshops vaak ook nog een stuk goedkoper zijn dan de fysieke winkel. Kijk bijvoorbeeld eens op Ventilatieshop.com voor allerlei soorten en maten ventilatie artikelen. Zo blijft je woning tijdens de warme dagen lekker fris.
 2. Kleding
  Lichte kleuren stoten hitte af en donkere kleuren nemen hitte op. Ga dus niet in je lange zwarte shirt naar buiten, maar verruil deze outfit voor een luchtig en lichte outfit. Het is niet voor niets dat woestijnbewoners lange witte gewaden dragen.
 3. Fruit
  Door het vele zweten verlies je natuurlijk erg veel vocht. Maar wat we niet altijd merken is dat we ook veel zouten verliezen die aangevuld moeten worden. Gelukkig zijn er voldoende fruitsoorten die deze zouttekorten voor ons aan kunnen vullen. Denk bijvoorbeeld aan een watermeloen, appels, bananen, aardbeien of frambozen. Niet alleen zijn deze fruitsoorten lekker fris, ze vullen ook je vocht en zoutgehaltes weer goed aan.fruit eten
 4. Drinken
  Nu zou je denken dat ijskoud water je verkoeling biedt, maar niets is minder waar. In plaats van ijskoud water kun je beter iets van warmere temperaturen drinken. Het koude water laat je lichaamstemperatuur namelijk tijdelijk dalen. Zodra je lichaamstemperatuur weer gaat stijgen, krijg je het ineens een stuk warmer dan dat je het in eerste instantie had. Drink in plaats van water bijvoorbeeld een kruidenthee, of iets anders waar je het lekker warm van krijgt. Doe wat inspiratie op bij Drankdozijn.be – gegarandeerd dat je een drankje vindt dat jouw lichaamstemperatuur lekker warm houdt.
 5. Washandje
  Heb je het nu echt even te warm en weet je niet meer waar je het moet zoeken? Leg dan even een koud washandje in je nek, of steek je voeten in een teiltje water.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here