DELEN

Heb je rugpijn doordat je een lange werkdag op kantoor achter het computerscherm zat? Wil je weten hoe je deze pijn kan weghalen en de volgende keer ook vermijden? Je bent op het juiste adres! In dit artikel vind je vier tips terug om je rugpijn weg te halen.

Goede houding

Waarom is het belangrijk om rugpijn te vermijden? Op deze manier heb je een gezonde en comfortabele levensstijl. Wanneer je een lange tijd achter je bureau doorbrengt op een oncomfortabele stoel, dan zal je hoogstwaarschijnlijk rugpijn krijgen. Daarom is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben. Heb je het moeilijk om een bureaustoel te vinden die jouw specifieke behoeften vervult? Probeer dan eens te kijken naar het online aanbod van bureaustoelen. Daar zijn verschillende soorten bureaustoelen beschikbaar naar jouw wens.

Wil je je rugpijn verminderen op een snelle manier? Dan is de aankoop van een ergonomische bureaustoel belangrijk. Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden aan jouw rug en lichaam. Deze stoelen hebben bijvoorbeeld verstelbare armsteunen, rugleuningen en zithoogtes. Hierdoor kan jij de stoel aanpassen aan jouw specifieke comfortniveau en de juiste ondersteuning bieden aan jouw rug. Door te zorgen voor de juiste ondersteuning en comfort, kan je je concentreren op jouw werk zonder te worden afgeleid door pijn en ongemak.

Meer beweging

Meer beweging

Ook beweging is een belangrijke factor om rugpijn te vermijden. Als je de hele dag op een stoel zit zonder te bewegen, dan is dat normaal dat je rugpijn hebt. Daarom is het belangrijk om soms pauzes te nemen of gewoonweg een minuutje recht te staan. Probeer vaker te bewegen en je zal zien dat je minder rugpijn zal krijgen.

Beter slapen

Misschien denk je ‘wat heeft slaap te maken met rugpijn’? Slapen in een verkeerde houding kan rugpijn veroorzaken. Wat wordt gezien als een verkeerde houding? Dat is bijvoorbeeld wanneer je met een kromme rug slaapt. Ook jouw bed en matras hebben een invloed op jouw rug. Als je matras te zacht of te hard is dan kan dat ervoor zorgen dat je slecht slaapt en de volgende dag rugpijn hebt. 

Het is belangrijk dat niet enkel je rug, maar ook je nek en schouders een goede ondersteuning hebben tijdens het slapen. Waarom is dat belangrijk? Het zorgt ervoor dat je wervelkolom in een neutrale positie blijft tijdens het slapen. Als deze gebieden niet goed ondersteund worden, kan dit leiden tot pijn, stijfheid en spanning in de spieren en gewrichten. Een slechte slaaphouding of onvoldoende ondersteuning kan leiden tot problemen op lange termijn, zoals rugpijn, nekpijn, hernia’s en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Een goede ondersteuning van nek, rug en schouders tijdens het slapen kan ook helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren, wat belangrijk is voor een goede gezondheid en welzijn.

Stress vermijden

Wist je dat stress rugpijn kan versterken en soms zelfs veroorzaken? Om dit te voorkomen kan je best meer rusten of rustgevende activiteiten doen. Denk aan wandelen met jouw hond, een boek lezen, koffie drinken, tv kijken of misschien zelfs yoga doen. Alleen jij weet wat jou echt rust geeft, dus laat je stresslevel zakken. Onnodige stress is ongezond voor iedereen, ook voor jou! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here