DELEN

De winter komt er weer aan en de temperaturen dalen. Tijdens deze periode zijn mensen meer vatbaar voor griep. Er zijn geen geneesmiddelen voor een griepje. Wel zijn er eenvoudige huismiddeltjes die de symptomen kunnen verzachten. Hieronder 7 huismiddeltjes tegen griep. Beterschap!

1. Water

Bij griep is het ten eerste verschrikkelijk belangrijk dat je voldoende water drinkt. Water essentieel voor het afvoeren van afvalstoffen. Probeer ook te minderen met dranken als koffie en alcohol, deze werken averechts en zullen juist vocht onttrekken. Ook melk kun je beter niet drinken, die zorgt voor slijmvorming.

Lees ook: De 10 gezondste superfoods!

2. Kruidenthee

Thee daarentegen werkt wel erg goed tegen griep of verkoudheid. Met name kruidenthee is ideaal. Denk bijvoorbeeld aan muntthee, kamillethee of groene thee. Heerlijk met een theelepel honing. Dit werkt ook nog eens extra verzachtend voor de keel!

tips-beter-slapen

 

3. Citrusvruchten

Citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen en grapefruit zitten boordevol Vitamine C. Deze vitamine is essentieel voor een goede weerstand en helpt daarnaast bij het functioneren van de lever en je immuunsysteem. Houd je niet zo van sinaasappels? Pers hem dan en drink een glaasje sinaasappelsap. Zorg wel dat je het pulp opdrinkt, hier zitten namelijk de meeste vitamines in!

Lees ook: Deze fruitstukken bevatten de meeste vitamines!

4. Knoflook

Knoflook heeft een sterke antibacteriële werking. Zodra je griep krijgt is het dus verstandig om meer knoflook te eten. Voor het snelste effect kun je beste twee rauwe knoflooktenen eten. De smaak is misschien niet zo lekker, maar het werkt wel. Last van een stinkende adem achteraf? Kauw dan op een paar takjes peterselie. Dit neutraliseert de smaak en geur die uit je mond komt.

5. Kippensoep

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat kippensoep wel degelijk helpt bij griep en verkoudheid. Zo verlicht de stoom die van de soep afkomt de verstopping van de neus en borst. Daarnaast heeft bouillon een ontstekingsremmende werking!

huismiddeltjes-griep-soep

6. Waterijsjes

Het meest vervelende symptoom van griep en verkoudheid is keelpijn. Het drinken van water of warme dranken kan voor verlichting zorgen net als het zuigen op snoepjes of een dropje. Een andere goede remedie tegen keelpijn is het zuigen op waterijsjes of ijsklontjes. Deze dingen werken vaak net zo goed als de tabletten die je bij de apotheek kunt kopen.

huismiddeltjes-griep-ijs

7. Ui

Een andere vervelend symptoom van griep is de verstopte neus. Een simpel huismiddeltje wat hierbij kan helpen is een rauwe ui. Haal de schil van de ui af en snijd de ui in partjes. Leg de ui vervolgens op een schoteltje naast je bed en je zult ’s nachts heerlijk slapen zonder een verstopte neus!

Lees ook: 7 tips om sneller in slaap te vallen

Rust

Bovenstaande huismiddeltjes zullen je helpen om snel weer beter te worden, maar het allerbelangrijkste is om veel rust te nemen. Luister naar je lichaam en zorg dat je genoeg slaapt.

tips-beter-slapen

Zijn we nog huismiddeltjes vergeten? Laat het ons weten in de comments!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here