DELEN

Een verkoudheid kan erg vervelend zijn. Je bent niet echt ‘ziek’, maar toch voel je je erg beroerd. Keelpijn, een verstopte neus, en vermoeidheid zijn symptomen die bij een verkoudheid horen. Je wilt het liefst zo snel mogelijk van je verkoudheid afkomen. Hoe doe je dit? Hieronder 6 tips! Beterschap!

1. Neem rust

Veel mensen blijven vaak doorwerken als ze verkouden zijn. Dit kan natuurlijk prima, maar dit bevordert het herstel niet. Het beste kun je een of twee dagen goed rust nemen. Zeg je afspraken af, duik je bed in en probeer zoveel mogelijk te slapen. Zo ben je er binnen een paar dagen weer bovenop!

tips-beter-slapen

Lees ook: 7 tips om sneller in slaap te vallen

2. Drink genoeg

Wanneer je verkouden bent is het uitermate belangrijk dat je genoeg water drinkt. Voorkom dat je uitdroogt en laat de koffie en alcohol even voor wat het is. Een goede hydratatie bevordert de werking van je lymfestelsel en dit stelsel beschermt je lichaam tegen bacteriën en virussen. Je ondersteunt dit lymfestelsel het beste door elke 10 minuten een paar slokjes water te drinken.

3. Was je handen

Een verkoudheidsvirus is besmettelijk en verspreid zich vaak via je handen, naar je ogen, neus of mond. Zorg dus dat je regelmatig je handen wast en gooi zakdoeken altijd na gebruik weg. Ook is het belangrijk om niet meerdere nachten in dezelfde pyjama te slapen.

4. Frisse lucht

Ook is het essentieel dat je genoeg frisse lucht krijgt. Zorg dus dat je af en toe alle ramen even open zet zodat het huis lekker door kan luchten. Ook planten in huis dragen bij aan schone lucht. Als je je niet al te slecht voelt is het verstandig om eens in de zoveel tijd een rondje buiten te lopen. Zo krijg je ook heerlijk frisse lucht!

Van jezelf leren houden: kies voor ontspanning

5. Honing

Een van de huismiddeltjes die geweldig werkt tegen verkoudheid is honing. Honing werkt ten eerste verzachtend voor de keelpijn, maar dit goedje heeft daarnaast een antibacteriële en antioxiderende werking. Doe een theelepel honing door je thee en je zult  snel van je verkoudheid afraken!

Lees ook: 7 huismiddeltjes tegen griep

6. Vitaminesupplementen

Ook is het verstandig om er tijdens een verkoudheid voor te zorgen dat je extra vitaminen binnenkrijgt. Eet dus voldoende groente en fruit! Met name vitamine C is erg belangrijk voor een snel herstel. Deze vitamine vind je vooral in citrusvruchten als sinaasappels en grapefruits. Ook kun je vitaminepillen slikken om je immuunsysteem een boost te geven.

Wat doe jij als je een verkoudheid hebt? Laat het ons weten in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here