DELEN

Zondag 9 juni is het weer zover: Vaderdag! Dé dag in het jaar om je papa eens extra in het zonnetje te zetten. Het is natuurlijk ontzettend leuk om hem te verrassen met een Vaderdag cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een goede fles wijn of een heerlijk parfum. Maar eigenlijk gaat het er vooral om dat jullie samen mooie herinneringen maken en iets leuk doen met Vaderdag. Wat kun je doen op Vaderdag? Lees hier 10 leuke dingen om te doen met Vaderdag!

1. Ontbijt op bed

Wat kun je doen op Vaderdag? De dag beginnen met een heerlijk ontbijt op bed! Je papa gaat hier heel bij mee zijn. Men zegt niet voor niets dat de liefde van de man door de maag gaat. En geef toe, een ontbijtje dat voor jou wordt gemaakt smaakt toch tien keer beter dan wanneer je het zelf maakt? Serveer geen standaard kommetje met cornflakes, maar maak een uitgebreid ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan koffiekoeken, eitjes, pannenkoeken en vers sinaasappelsap.

Wat ook zeker niet mag ontbreken is de krant van die dag. Zo kan jouw papa in alle rust aan zijn dag beginnen. Laat de jonge kinderen op voorhand een leuk Vaderdag cadeau maken. Een Vaderdag cadeau knutselen is tof voor de kinderen én voor de papa!

2. Vissen

Er zijn tal van hobby’s die papa’s graag doen, zo ook vissen. Heb jij niets met vissen? Doe het dan toch een keer om je papa te verrassen. En onthoud dat vissen ontspannend en gezellig is, ongeacht of je een vis vangt of niet. Combineer jullie vistrip met een lekkere picknick om er een compleet dagje uit van te maken. Steek alle benodigdheden in een tas en ga heerlijk relaxen aan het water.

3. Naar een voetbalwedstrijd

Is jouw papa een voetballiefhebber? Dan doe je hem waarschijnlijk een groot plezier door samen naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Doe hem twee kaartjes cadeau voor een wedstrijd van zijn favoriete ploeg. Heb je geen kaartjes kunnen bemachtigen? Geen zorgen! Wellicht vind je papa het ook leuk om te gaan kijken naar een wedstrijd van een plaatselijke voetbalclub. Dit is misschien niet zo spectaculair, maar het gaat er tenslotte om dat jullie leuke dingen doen met Vaderdag.

4. Bowlen

Wat is er te doen op Vaderdag? Een bowling is vrijwel alle dagen open. Bowlen behoort misschien niet tot de meest spannende activiteiten voor Vaderdag, maar het is wel altijd heel gezellig. Het is ook een Vaderdag activiteit die je makkelijk met het hele gezin kan doen. Geef de kleine kinderen natuurlijk wel wat voorsprong om papa te verslaan ;-). Na het bowlen is het misschien een leuk idee om de barbecue aan te steken (zie volgend puntje) of lekker te gaan eten op restaurant.

5. Barbecueën

Leuke dingen doen op Vaderdag? Daar hoort absoluut lekker eten bij. Is het mooi weer op Vaderdag? Steek dan met z’n allen de barbecue aan. Zo kan jouw papa meteen zijn grill talenten laten zien! Het is ook erg leuk als je van tevoren een Vaderdag cadeau geeft dat hierbij aansluit, bijvoorbeeld handig barbecue gereedschap of een leuke barbecueschort.

6. Ga naar buiten

Nog iets leuk wat je kan doen met Vaderdag als het zonnig weer is: een wandeling of fietstocht. Wandelen en fietsen is niet alleen erg leuk, maar ook heel gezond. Ga bijvoorbeeld een dagje uitwaaien aan het strand of maak een wandeling in het bos. Zo kunnen jullie gezellig bijpraten én genieten van de mooie omgeving! Wat ook leuk is: wandelen of fietsen naar een leuke eindbestemming, bijvoorbeeld zijn favoriete restaurantje.

7. Klussen

Is jouw papa een echte klusser en kan hij niet goed stilzitten? Misschien is het dan wel een leuk idee om samen met het gezin te klussen. Dit kan gaan van een kastje in elkaar zetten tot een boomhut bouwen. Mochten de kinderen te jong zijn om te klussen en gereedschap te gebruiken, kan je ze eventueel betrekken bij het schilderen en versieren. Ze zullen sowieso apetrots zijn dat ze papa hebben geholpen.

8. Welness

Wie denkt dat alleen vrouwen graag naar de welness gaan, heeft het mis. Stiekem houden heel veel papa’s ervan om eens lekker verwend te worden. Bezoek daarom op Vaderdag met je papa een sauna. Kan je er nog een heerlijke massage bij boeken? Zeker doen, zo kan je papa er weer een jaartje tegenaan!

9. Iets nieuws ontdekken

Vaderdag is ook een goede gelegenheid om jullie grenzen eens te verkennen. Houden jij en je papa van wat spanning? Bezoek dan eens een escape room en probeer binnen een uur te ontsnappen. Ook samen karten is ontzettend leuk. Draait jouw papa zijn hand niet om voor hoogtes? Geef hem dan een ballonvaart cadeau. Voor de auto liefhebbers is een slipcursus of een ritje met een ferrari dan weer een tof Vaderdag cadeau. Vaderdag activiteiten zijn er genoeg, aan jou om te beslissen met welke activiteit je jouw papa het liefste wil verrassen.

10. Netflix kijken

Er zijn veel leuke activiteiten voor Vaderdag, maar misschien heeft je papa de afgelopen tijd hard gewerkt en wil hij het graag eens een dagje rustiger aan doen. Heeft hij door zijn drukke werk weinig tijd om Netflix te kijken? Laat je papa dan zijn favoriete serie binge watchen op Vaderdag. Een filmmarathon kan natuurlijk ook! Zet hem voor de televisie met een zak chips en een lekker biertje. En jij? Jij kan uiteraard gezellig mee kijken!

Ga jij iets leuk doen met Vaderdag? Weet jij nog leuke dingen om te doen met Vaderdag? Laat het weten bij de reacties!

Lees ook: 12 leuke dingen om te doen op Moederdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here