DELEN

Zondag 12 mei is het alweer Moederdag. Een dag waarop we onze mama extra verwennen met mooie bloemen en een lief kaartje. Met een cadeautje maak je iedere mama blij, maar je kan nog meer doen om haar een onvergetelijke dag te bezorgen. Er zijn namelijk heel wat leuke Moederdag activiteiten die jullie samen kunnen doen. In dit artikel delen we 12 leuke dingen om te doen op Moederdag.

1. Ontbijt op bed

Hoe kan je jouw mama beter verrassen dan met een heerlijk ontbijt op bed? En dan bedoelen we geen standaard boterhammen met choco (ook al is ze daar gek op). Op Moederdag mag het ontbijt eens wat uitgebreider zijn. Denk bijvoorbeeld aan croissants, chocoladekoeken, een eitje, vers sinaasappelsap, pannenkoeken… Jouw mama gaat hier sowieso blij mee zijn. Want geef toe, een ontbijtje dat voor jou wordt gemaakt is toch zo veel lekkerder dan als je het zelf maakt? Als jouw mama geen ochtendmens is, laat haar dan eerst uitslapen en maak er een heerlijke brunch van.

2. Fotoalbums bekijken

Niets is zo leuk om samen herinneringen op te halen. Je mama wordt waarschijnlijk blij (of juist niet) van foto’s waar haar rimpels nog wat minder waren. Ze wordt knuffelig als ze foto’s van jou ziet als klein baby’tje en ze raakt niet uitgepraat over weet-je-nog verhalen. Een moment om te koesteren!

3. Samen koken of bakken

Wat te doen op Moederdag? Als jij en je mama van koken houden, dan is samen koken of bakken een goed idee. Je hebt dan echt even tijd voor elkaar en ondertussen doen jullie samen iets leuks. Tijdens het koken kunnen jullie bijpraten en daarna genieten van jullie klaargemaakte maaltijd. Je kan het bij een hoofdmaaltijd houden, maar ook een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) is erg leuk. En aangezien het feest is, mag er gerust een lekker glaasje wijn bij.

4. Samen shoppen

Een mama heeft soms weinig tijd om voor zichzelf te shoppen. Jouw mama ook? Neem haar dan mee de stad in en ga samen shoppen. Je kan er meteen een citytrip van maken door naar een andere stad te gaan. Zo kunnen jullie misschien nieuwe winkels en terrasjes ontdekken. Na het shoppen kunnen jullie dan de beentjes strekken in een gezellig restaurant. Een onvergetelijke dag gegarandeerd!

5. Een dagje welness

Met een dagje welness maak je iedere mama blij én jij kan er ondertussen van mee genieten door met jullie tweetjes te gaan. Een paar uurtjes ontspannen in de sauna, het Turks stoombad en de jacuzzi. Héérlijk! Kan je er nog een manicure, pedicure en/of massage bij boeken? Zeker doen, zo zijn jullie daarna weer helemaal opgeladen! Blijf je liever thuis? Je kan natuurlijk ook in je eigen badkamer een verwendagje houden met bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje. Terwijl jullie gezellig bijpraten kunnen jullie dan elkaars nagels lakken.

6. Genieten van een high tea

Wat doen met Moederdag? Een heerlijke high tea mag zeker niet ontbreken in dit lijstje van Moederdag activiteiten. Een high tea is altijd goed. Zo brengen jullie samen tijd door én genieten jullie van lekkere koffie en thee, cakejes en gebakjes. Wie wordt daar niet blij van?

7. Naar het strand

Is het mooi weer op Moederdag? Neem jouw mama dan mee naar het strand om te wandelen en gezellig bij te praten. Als het zonnig weer is kunnen jullie misschien wel een mooi kleurtje op doen en een ijsje eten op de dijk. Om de dag leuk af te sluiten, kan je haar ’s avonds trakteren in een lekker restaurantje. En uiteraard mag zij kiezen welk restaurant het wordt.

8. Volg samen een workshop

Leuke activiteiten op Moederdag? Daar hoort zeker een workshop bij. Is er iets wat jouw mama heel leuk vindt om te doen? Houdt ze heel erg van koken of is ze graag creatief bezig? Bedenk welke workshop goed bij haar past en ga ervoor. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je op voorhand moet reserveren. Er zijn slechts weinig workshops waar je de dag zelf nog kan inschrijven.

9. Boek een fotoshoot

Nog een origineel idee als het gaat om Moederdag activiteiten. Boek een fotoshoot bij een fotograaf. Als je budget het toelaat, ga dan meteen voor een fotoshoot samen met je mama. Zo heeft ze niet alleen een superleuke dag, maar ook een heel leuke herinnering samen met haar dochter of zoon.

10. Speel gezelschapspelletjes

Je hoeft heus geen kind te zijn om gezelschapspelletjes te spelen. Ook voor volwassenen kan dit ontzettend leuk zijn. Er zijn veel spelletjes die je al vanaf twee personen kan spelen. Leeft jouw oma nog? Zij is natuurlijk de mama van jouw mama dus waarom niet met z’n drieën spelen? Als je geen oma meer hebt is het misschien leuk om iets met de hele familie te doen, of gewoon iets met jouw mama en papa.

11. Ga naar het tuincentrum

Is je mama gek op bloemen en planten? Dan doe je haar waarschijnlijk een groot plezier om op Moederdag samen naar het tuincentrum te gaan. In mei is het hopelijk al het weer om af en toe in de tuin of op het terras te vertoeven. Dan zijn mooie bloempotten of een setje zaadjes om te planten heel leuk om cadeau te geven. Laat je mama rustig rondkijken en laat haar wat bloemen en/of planten uitkiezen die zij leuk vindt. Zo heb je meteen een gezellig uitstapje en een cadeau in één!

12. Netflix kijken

Er zijn verschillende activiteiten voor Moederdag, maar misschien is jouw mama de afgelopen tijd erg druk geweest en wil ze het graag eens een dagje rustiger aan doen. Heeft ze door haar drukke agenda weinig tijd om Netflix te kijken? Laat je mama dan haar favoriete serie binge watchen op Moederdag. Zet haar voor de televisie met popcorn, een dekentje en een glas wijn. Jij kan natuurlijk mee kijken, maar je zou ondertussen ook haar huis eens grondig kunnen schoonmaken. Zo hoeft zij dat later alvast niet meer te doen.

Wat ga jij doen op Moederdag? Weet jij nog leuke dingen om te doen op Moederdag? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 10 leuke dingen om te doen op Vaderdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here