DELEN

De kans is groot dat jouw vriendengroep met name bestaat uit mensen uit je eigen land, of zelfs stad of dorp. Lekker dichtbij, lekker makkelijk. Maar wist je dat het hebben van internationale vrienden ook een heleboel voordelen heeft? Daar leer je in deze blog alles over!

Allereerst moeten we natuurlijk even hierbij stilstaan: hoe ontmoet je internationale vrienden? Nu is misschien de leukste manier wel via reizen – en het liefst dan ook maar meteen een grote wereldreis, waarbij je zoveel mogelijk mensen leert kennen. Maar mocht je die niet op de planning hebben staan, wees dan niet getreurd! Ook via het internet kun je tegenwoordig super easy nieuwe mensen ontmoeten. Via groepen op sociale media of fora, bijvoorbeeld!

1. Ontdek verschillende culturen

En dan nu over naar de voordelen van internationale vrienden. In jouw leven groei je op met de cultuur die je omgeving zich heeft aangemeten. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar verlang je naar iets meer, naar een bredere oriëntatie? Dan is het opbouwen van internationale vriendschappen een stap in de goede richting!

Er valt zoveel te leren van andere culturen. Denk aan kennis over het eten, de manieren waarop mensen met elkaar omgaan, de kunst uit andere landen. En door over andere culturen te leren, gaan je ook dingen opvallen uit je eigen cultuur. Eigenlijk is het dus net zo goed een manier om jezelf beter te leren kennen!

Internationale vrienden hebben: ontdek de voordelen!

2. Altijd een logeeradres

Dit voordeel is met name bedoeld voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Ben jij van plan om in je leven nog zo ongeveer de hele wereld over te gaan? Dan is het wel zo handig om hier en daar een logeeradresje te hebben! Dat scheelt je een heleboel kosten: geen dure hotels voor jou.

Maar naast die kosten, is het logeren bij een local ook een ware verrijking van je reis. Je kunt hem of haar immers alles vragen over het land of de stad waarin je je verkeert. En zo ontsnap je aan de typische toeristen spots – mocht je daar geen fan van zijn. Leer een omgeving kennen zoals ook de mensen die er wonen ‘m kennen!

Altijd een logeerplek tijdens vakanties met internationale vrienden

3. Deel samen herinneringen

Heb je internationale vrienden leren kennen tijdens een reis? Dat is waarschijnlijk een periode in je leven waar je nog vaak aan terugdenkt. Het maken van een reis is nu eenmaal iets enorm bijzonders. En hoe mooi is het om die herinneringen met iemand te kunnen delen?

Op momenten van terugdenken is het enorm gezellig om je reismaatje op te kunnen bellen, om zo die prachtige ervaringen nog eens samen op te halen. Dat zorgt voor een warm gevoel van binnen! En daarnaast een groot verlangen om wéér zo’n reis te maken. Om ook weer nieuwe vriendschappen op te kunnen doen!

Meer over vriendschap? Lees ook: zó blijf je vrienden na de studententijd!

Herinneringen ophalen met internationale vrienden: een groot succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here