DELEN

Op zoek naar de ware? Dan is speeddaten één van de methoden die je kunt inzetten bij de zoektocht naar je toekomstige geliefde. En dat kan een hele goede manier zijn! Wat zijn nu de voordelen van speeddaten? Welke speeddate tips mag je niet missen? Lees snel verder!

1. Meerdere matches op één avond

Daten kost tijd. En hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om een avond met iemand door te brengen, weet je van tevoren nooit of de klik er is. Als dat gevoel mist, soms wel bij meerdere dates achter elkaar, heb je al snel de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Alwéér niet gelukt – denk je dan.

Bij speeddaten is dit anders. Je wordt hierbij aan meerdere dates op een avond gekoppeld, wat ervoor zorgt dat je tijd bespaart. En dat is handig! Waar je anders misschien een hele avond met iemand uit was gegaan, weet je nu al binnen een paar minuten of jullie een match zijn. Vertel in die korte tijd dan ook zoveel mogelijk over wie jij bent, zodat jullie elkaar meteen beter leren kennen. Gepraat over koetjes en kalfjes kun je beter overslaan – dat is natuurlijk zonde, gezien de minimale gesprekstijd. Bewaar dat maar liever voor het uitgebreide daten dat hopelijk volgt!

De voordelen van speeddaten: ontdek ze allemaal

2. De eerste stap is al gezet

We kunnen het ons voorstellen dat je het eng vindt om, los van het speeddaten, die eerste stap te zetten. Om op iemand af te stappen die je niet kent, en om hem of haar mee uit te vragen. Daar is nogal wat lef voor nodig! En met name op onzekere momenten ontbreekt dat nog weleens.

Met speeddaten wordt deze eerste stap al voor jou gezet. Je hoeft alleen maar op te komen dagen; niet direct de moeite te doen om iemand zelf mee uit te vragen. En na die eerste ontmoeting is dit allemaal al een stuk minder spannend – ook al hebben jullie elkaar maar kort gesproken. Het ijs is tenslotte gebroken!

Speeddaten: de eerste stap is al gezet

3. Je type leren kennen

Het laatste voordeel is voor iedereen die nu eigenlijk maar niet weet in welk type je geïnteresseerd bent. Dat voelt soms best aan als tasten in het duister! Met het speeddaten komen er zoveel verschillende mensen voorbij, dat je je er steeds bewuster van wordt welke kenmerken je aantrekkelijk vindt aan iemand. En dát helpt vervolgens om met meer rust in je hoofd op zoek te gaan naar jouw ware.

Leer jouw type kennen via speeddaten

Voordelen van speeddaten: gewoon doen!

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom speeddaten voordelig is. Als je bijvoorbeeld al snel wilt aanvoelen of er een klik is, of bang bent om die eerste stap te zetten, is deze manier van daten een ideale uitkomst voor jou. Op naar dat geluk in de liefde!

Meer lezen over de liefde? Tip: Verliefdheid versus liefde: dít zijn de verschillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here