DELEN

Soms wil het in het echte leven niet lukken. Omdat je bijvoorbeeld geen tijd hebt om een stapje in de wereld te zetten of omdat je altijd in dezelfde sociale vijver vist. Online kan je jouw reikwijdte echter eenvoudig vergroten. Niet voor niets start daten steeds vaker online. Kies jij ook voor de online weg? Weet dan dat je jouw kans op succes eenvoudig kan vergroten. Onderstaande 4 tips zorgen er dan ook voor dat je online een lief vindt.

Gebruik de juiste website of app

Er zijn heel wat applicaties en datingwebsites op het internet te vinden. Ze hebben stuk voor stuk hun eigen doelpubliek en dus moet je je in de eerste plaats afvragen welke site of app het best bij jou past. Alleen al het rijtje met applicaties oogt indrukwekkend. Naast het bekende Tinder is er bijvoorbeeld ook Once (slow dating), Bristlr (voor mannen met een baard), Wingman (voor zij die toe willen treden tot de Mile High Club) en Farmers Only (noem het gerust de digitale versie van boer zoekt vrouw). De veelheid aan applicaties en websites maakt het soms moeilijk om een geschikte keuze te maken, terwijl dat toch cruciaal is voor jouw succes. Neem daarom een kijkje op Datingsites.be waar je via de zoekfunctionaliteit de best passende datingsite opspoort.

Besteed aandacht aan jouw profielfoto

Bij datingsites zijn we vaak wel wat objectiever. Vooral de profielfoto blijkt dan ook een belangrijke rol te spelen. Het magazine Wired onderzocht daarom het belang van de profielfoto en kwam met een aantal conclusies op de proppen. Mannen moeten bijvoorbeeld opteren voor een buitenfoto waarop ze volledig te zien zijn. Selfies zijn bij mannen minder geschikt. Voor vrouwen geldt dan weer het omgekeerde: voldoende belichte binnenfoto’s of selfies zijn de regel.

Wik en weeg jouw woorden

Niet alleen foto’s hebben een grote impact. Ook van onze woorden kunnen we dat zeggen. Spelfouten zijn bijvoorbeeld een absolute afknapper. En dt-fouten zijn al helemaal uit den boze.

Durf bovendien over jezelf te praten. Dat is helemaal niet egoïstisch: gesprekspartners willen jou nu eenmaal leren kennen en het toont bovendien aan dat je je perfect bloot kan geven. Vergeet natuurlijk niet interesse te tonen in jouw gesprekspartner. Waarover je het moet hebben? Dat valt maar moeilijk te zeggen. Wel heeft onderzoek aangetoond dat sommige keywords het goed lijken te doen. Mannen hebben het best over surfen, yoga, skiën, muziek en ontbijten. Ook vrouwen mogen het over yoga en surfen hebben, maar fitness, atletiek en vreemd genoeg ook luiheid blijken eveneens goed scorende keywords te zijn. Bovenal lijkt het erop dat clichés niet werken. Dat jij houdt van lekker eten zal dan ook niemand verbazen. Of heb je zelf al iemand ontmoet die van vies smakend hondenvoer houdt?

Bied een makkelijke insteek

Ook op datingsites is er een drempel die zal bepalen of we iemand al dan niet aanspreken. En hoewel we massaal vallen op originele en creatieve mensen, zijn de meeste mensen dat nu eenmaal niet. Daarom geef je hen maar beter de nodige munitie om toch de stap te durven zetten. Zo kan je het op jouw profielpagina hebben over jouw top drie vakantiebestemmingen, terwijl je enkel nummer twee en drie benoemt. Voor je het weet word je door een meesterbrein aangesproken die origineel naar jouw favoriete bestemming vraagt. Ongetwijfeld zelfbedacht, terwijl jij die vraag eigenlijk al vijftig keer kreeg voorgeschoteld. Ach, met een makkelijke opener hoeft toch ook niks mis te zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here