DELEN

Kinderen krijgen is ongetwijfeld één van de mooiste dingen in het leven. Het is geweldig om samen een gezin te vormen. Toch heeft dit ook een grote impact op je relatie. De kinderen komen vaak op de eerste plaats waardoor jullie minder aandacht hebben voor elkaar. Je moet soms meer moeite doen om het samen, als koppel, ook goed te houden. Hoe kan je je relatie leuk houden met kinderen? In dit artikel delen we 5 relatie tips.

1. Maak tijd om met elkaar te praten

Een goede communicatie vormt de basis van een goede relatie. Het runnen van een gezin brengt natuurlijk heel wat drukte en zorgen met zich mee, waardoor jullie wellicht weinig tijd hebben om met elkaar te praten. Het gevolg is dat jullie naast elkaar leven en geen idee meer hebben hoe de ander zich voelt of waar je partner zoal mee bezig is. Onze eerste tip is dan ook: maak tijd om met elkaar te praten. Het liefst iedere dag zodra de kinderen in bed liggen. Lukt dat niet? Plan dan wekelijks, bijvoorbeeld iedere vrijdagavond, een momentje in waarbij jullie rustig met elkaar kunnen praten. Praat niet alleen over de kinderen, maar toon ook interesse in elkaar. Heb je frustraties? Leg die dan op tafel. Om de sfeer extra gezellig te maken, kan je lekkere hapjes en drankjes voorzien.

2. Geef eens vaker een complimentje

Je relatie leuk houden met kinderen, dat doe je niet door constant op elkaar te vitten. Vooral vrouwen hebben nogal eens de neiging om de man te vertellen hoe hij het moet aanpakken met de kinderen omdat ze denken dat alleen hun manier de juiste is. Stop met altijd commentaar te geven en geef je partner eens vaker een complimentje over wat hij of zij wél goed doet, en hoe fier je op hem of haar bent. Je partner positieve aandacht geven is een boost voor je relatie.

3. Blijf elkaar verrassen

Je relatie spannend houden, hoe doe je dat? Door elkaar regelmatig te verrassen. En nee, dan bedoelen we niet die ene bos bloemen op Valentijnsdag. Het is belangrijk dat jullie het hele jaar door moeite blijven doen voor elkaar. Koop die ene favoriete parfum, reserveer in een lekker restaurant of boek een massage. Om elkaar te verrassen hoef je trouwens niet per se geld uit te geven. Laat je partner vanavond eens in de zetel ploffen en kook zijn of haar lievelingsgerecht. Stuur eens een lief WhatsApp-berichtje in plaats van het alleen te hebben over de kinderen. Ook een lief, ouderwets briefje in de brooddoos voor het werk is super romantisch. Zo toon je dat je aan de ander denkt, zelfs op heel drukke momenten. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.

4. Plan regelmatig quality time in

Zodra er kinderen zijn, heb je nog maar weinig quality time als koppel. Overdag ben je druk aan het werk en ’s avonds is er het huishouden en de zorg voor de kinderen. Vaak ben je daarna zo moe dat je het liefst zo vroeg mogelijk in je bed wil kruipen. Je relatie leuk houden met kinderen is dan ook een uitdaging. Plan daarom regelmatig quality time in als koppel. Zoek een oppas en ga samen een dagje of avondje weg. Ga uit eten, naar de sauna of ga een dagje naar zee. Het maakt niet uit wat jullie juist doen, als jullie maar samen zijn en er plezier uit halen. Quality time hoeft overigens niet per se buiten de deur gepland te worden. Een date night thuis kan natuurlijk ook, op voorwaarde dat de smartphones even aan de kant worden gelegd. Kook en eet samen, organiseer een spelletjesavond, kijk samen een serie of masseer elkaar en geniet van alle romantiek die daarbij komt kijken.

5. Blijf je eigen ding doen

“Hoe houd ik mijn relatie goed?”. Door je eigen ding te blijven doen, zonder partner en kinderen. Door regelmatig me-time te nemen, kan je weer helemaal opladen, voel je je lekker in je vel en krijg je meer energie om in je relatie te steken. Voel je dus niet schuldig als je een afspraak maakt bij de kapper of als je een uurtje naar je favoriete serie kijkt. Het komt je relatie alleen maar ten goede!

Wat doe jij om je relatie leuk te houden met kinderen? Heb jij nog relatie tips? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: De balans vinden tussen je kinderen en je partner: zo doe je dat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here