DELEN

 

Hoe vaak je ook date, een eerste afspraak is altijd bijzonder. Zeker als je er al lang naar hebt uitgekeken, en het moment is eindelijk daar, dan telt eigenlijk maar één ding: een positieve indruk maken, des te groter is de kans op een herhaling. De grote vraag is altijd hoe maak je een goede eerste indruk zonder het risico op overdrijven. De eerste afspraak moet immers vooral leuk en ontspannend zijn. We zetten daarom even wat tips voor je op een rij zodat je zonder zorgen, en zonder zenuwen een onuitwisbare indruk maakt op je laatste verovering.

Zorg voor spontaniteit

De grootste fout die je kan maken tijdens de eerste date is door overweldigend te zijn. Kies je er voor om uit te gaan eten, hoe romantisch het ook bedoeld zal zijn, de kans dat je de plank mis slaat is levensgroot. Ga lekker samen over de markt lopen, inkopen doen en samen koken. Zeker voor de mannen onder ons is dit de gouden tip: als je als man kan koken scoor je punten! Doen dus. Wil je het extra gezellig maken, vergeet dan niet om een heerlijke moezelwijn te kopen. Succes verzekerd!

Ontspanning werkt

De eerste afspraak moet vooral leuk en ontspannend zijn, maar een verrassingselement kan wonderen doen. Doe dus iets wat nieuw of in ieder geval onverwacht is. Het casino is daarvoor een ideale gelegenheid. Wees keurig gekleed, fris ruikend en attent en je date is vanaf het moment ‘go’ een succes. Het geheim van deze tip: je hoeft geen vermogen uit te geven, zolang je maar veel samen kan doen.

Kennis delen

Hoezeer mannen ook verschillen van vrouwen, een ding is een aantrekkelijke factor: kennis. Weet je veel van een bepaald onderwerp, laat je partner er deelgenoot van zijn. Ideaal voor een eerste date is bijvoorbeeld het bezoek aan een wijnproeverij. Je hebt dan direct een goed excuus om je kennis te etaleren en de interesse van je partner op te wekken. Samen wijn vergelijken en ontdekken welke jullie lekker vinden schept onmiddellijk een goede band.

Je presentatie

De tijden mogen dan veranderd zijn maar veel dingen blijven onveranderd. Zo houden vrouwen van mannen die weten wat ze willen, die zelfverzekerd zijn en willen mannen vooral een vrouw die zelfstandig en romantisch zijn. Hoe combineer je die kennis nu met een eerste date: organiseer een picknick waarbij jullie samen de inhoud van de picknickmand bepalen. Het geeft je direct de gelegenheid om veel van elkaar te leren.

Wees de gids voor je partner

De essentie van het daten is elkaar leren kennen en hoe doe je dat nu beter dan je partner jouw stad te laten zien. Niemand kent jouw woonplaats beter dan jijzelf en je zal je verbazen hoe leuk het is om samen bijzondere plekjes te ontdekken. Woon je in een grote stad? Ideaal! In veel steden heb je genoeg bijzonderheden die geschikt zijn voor een eerste date.

Daten is kennis maken met jouw wereld

Echt succes komt je niet aanwaaien, je moet er wat voor doen en juist dat is de definitie van romantiek. Laat je partner dus jouw wereld zien en betrek hem of haar bij hetgeen waarbij jij je thuis voelt. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad, ga dan gezellig een wijntje drinken op het stadsstrand. Goede gelegenheid voor leuke gesprekken met je nieuwe liefde.

Spontaniteit doet wonderen

Een bezoek aan een restaurant is dan wellicht niet het meest voor de hand liggende succesnummer, er is een uitzondering: de toetjestip! Deze tip vergt wat voorbereiding, maar daar is de beloning dan ook naar. Bel halverwege de middag wat restaurants af met de vraag of je later op de avond kan aanschuiven voor een nagerecht. In de meeste gevallen kan dat. Trek je partner quasinonchalant het bewuste restaurant binnen onder mom dat ze hier echt de beste toetjes hebben. Geniet van een spontane afsluiting van de date en wees niet verbaasd op als dit het begin is van een spannende nacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here