DELEN

Of je er nu een paar hebt of juist handenvol: het is altijd weer een plezier met je vriendinnen. Maar wat we daarbij ongetwijfeld ook allemaal kennen, is het verschil tussen vriendschappen. De ene band is namelijk niet hetzelfde als de ander – met de een ben je gewoon een stuk closer. En dat is mooi! Ook vormt het de reden voor deze blog: alleen échte vriendinnen maken dit mee – een herkenbaar lijstje. Dit is pas ware vriendschap!

Een eindeloze lachbui

Lachen, gieren, brullen! Met die ene vriendin lig jij altijd maar weer in een scheur. Soms was de grap eigenlijk helemaal niet zo goed – veel hebben jullie niet nodig om samen te lachen. Tot jullie er buikpijn van krijgen! De reden waarom is vaak niet duidelijk: hoe kan het dat je met haar zoveel kan lachen? Maar ach, wat maakt het ook uit! Blijkbaar hebben jullie gewoon precies dezelfde humor, en dat werkt op de lachspieren.

Grote kans dan ook dat de momenten waarop jullie samen minutenlang hebben staan – of misschien beter zitten, of zelfs liggen – lachen niet meer bij te houden zijn. Soms komt het zelfs meerdere keren achter elkaar voor dat jullie in een eindeloze lachbui terecht komen. En wat is dat toch een heerlijk gevoel! Genieten geblazen: het liefst wil je dit gewoon iedere dag meemaken, omdat het voor zoveel meer plezier zorgt in je leven.

Meer lezen over vriendschap? Check ook: 5x Leuke uitjes met vrienden in de zomer.

Samen een potje janken

Tegenover al dat gelach staat natuurlijk: huilen. Wie dat kan bij die ene vriendin, weet zeker dat het om een heel speciale en sterke band gaat. Grote kans immers dat je echt niet bij iedereen de tranen over je wangen laat rollen. Dat gebeurt alleen als je je echt op je gemak voelt, en weet dat deze vriendin altijd voor je klaarstaat.

Dit is dan ook iets om te koesteren! De vriendin bij wie je op de schouder mag uithuilen, is er een om te vriend te houden. En om enorm dankbaar voor te zijn! Zorg er daarbij ook voor dat andersom hetzelfde geldt: als zij naar jouw verdriet luistert, heb jij dat uiteraard ook voor haar over. Om die band alleen nog maar dieper te maken!

Zo herken je ware vriendschap: een herkenbaar lijstje!

Geen woorden nodig

Wat ook zo mooi is aan een heel hechte vriendschap? Dat jullie elkaar door en door begrijpen. Jullie hoeven elkaar maar één blik te geven, en alles is meteen duidelijk. In deze momentopnames weten jullie alles van elkaar: bijvoorbeeld hoe jullie je voelen. Of dat er daar verderop een leuke jongen loopt – van elkaars smaak zijn jullie immers ook op de hoogte.

En dat is toch een partijtje makkelijk communiceren! Ideaal ook als jullie in het openbaar zijn, en even niet hardop kunnen praten – juist, we hebben het over die gênante onderwerpen. Met één blik of desnoods een paar handgebaren zijn jullie van elkaar op de hoogte. En niemand die daar verder van af hoeft te weten! Dat is immers tussen jullie, als vriendinnen onder elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here