DELEN

De zomer staat voor de deur, wat ook betekent dat het bruiloftsseizoen weer is aangebroken! Want hoewel er het hele jaar door getrouwd kan worden, wordt dit toch met name gedaan tijdens de zomermaanden. Een bruiloft is uiteraard spannend voor het trouwende stel, maar soms net zo goed voor de gasten – waar we het in deze blog over gaan hebben. Hoe gedraag je je op een bruiloftsfeest? Er zijn een boel (ongeschreven) regels!

Draag geen wit

We beginnen met misschien wel de belangrijkste regel, met name voor vrouwen: draag nóóit wit naar een bruiloft. Zeker als je nog niet eerder op een bruiloft geweest bent, kun je hiermee de mist ingaan: grote kans dat je nog niet beter weet. En het is immers een lekkere zomerdag: daarop draag je zo vaak witte kleding.

Maar think again: wit is de kleur die alleen de bruid mag dragen. En zij staat in het middelpunt van de belangstelling: het is haar dag! De kleur wit wordt daarbij toch wel als enigszins heilig gezien; en die tint mag dan ook niet zomaar worden overgenomen door de gasten. Volg hierbij de tradities! Gelukkig zijn er genoeg jurken te vinden in andere mooie kleuren. Wie weet is er zelfs een dresscode om je aan te houden!

Belangrijkste tip voor een bruiloftsfeest: draag nooit wit als vrouw!

Let goed op het weerbericht

Nog een ander ding om op te letten wat betreft de kleding die je aantrekt: bereid je voor op het weer. Ben jij je jasje vergeten mee te nemen, omdat je dacht dat het de hele dag zonnig en warm zou blijven? Tja, als er dan toch een bui uit de lucht komt vallen, zit jij met de gebakken peren.

De bruiloft is waarschijnlijk namelijk al helemaal gepland: is er tijdens de regenbui een buitenactiviteit, gaat dit gewoon door. Er is immers een strak tijdschema! En het is niet aan jou om dan maar te gaan staan zeuren of een schuilplek te zoeken – je bent immers te gast. Wees dus op alle weertypes voorbereid!

Meer lezen: Nooit meer nerveus voor een date? Zo doe je dat!

Een waardevol cadeau

Dat je tijdens een verjaardagsfeest wel eens niet de tijd hebt kunnen vinden om een mooi cadeau te kopen voor je vrienden of familie, wordt waarschijnlijk wel gewoon door de vingers gezien. Kan gebeuren. Maar bij een bruiloft zit dit wel anders: dit is vaak immers het belangrijkste feest in iemands leven.

En daarbij hoort ook een bijzonder cadeau. Soms stelt het koppel een verlanglijst op: wat het natuurlijk gemakkelijk maakt. Maar als dit niet het geval is, doe je er goed aan om diep na te denken over het presentje dat je gaat geven. Zo laat je een waardevolle indruk achter!

Geef een waardevol cadeau als je naar een bruiloft gaat

Aanwezigheid: tijdig en op tijd

Ook is het van groot belang dat je het stel zo snel mogelijk laat weten of je wel of niet aanwezig bent op hun bruiloft. Zodra je een uitnodiging ontvangt, kun je maar beter spoedig je agenda checken, of vrij regelen op je werk! Het staat niet zo netjes om hier na weken of maanden pas mee te beginnen. Voor afzeggen geldt: dit doe je niet zomaar, tenzij er écht iets ergs aan de hand is.

Ook op de dag zelf is tijd belangrijk: zorg dat je op tijd aanwezig bent! Ook als je bij andere afspraken met het stel regelmatig te laat bent en je hier bekend om staat. Tijdens de bruiloft is er immers sprake van een vast programma – waarbij het heel stom staat als jij te laat binnen komt wandelen. Liever te vroeg dan te laat! Om de dag meteen in goede banen te laten verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here