DELEN

Of je nu op zoek bent naar een tegenpool of juist naar iemand die veel op je lijkt: voor beide types valt er iets te zeggen. Hou je van spanning, uitdaging en leven buiten de comfortzone? Dan is het wel duidelijk: jij kunt maar beter daten met een tegenpool. Ontdek in deze blog alle voordelen!

1. Een grote aantrekkingskracht

Als we mensen ontmoeten die veel op onszelf lijken, is er soms maar weinig nieuws te ontdekken. Je zit al snel op een lijn en hebt weinig meer nodig om elkaar te begrijpen. Maar soms is het juist fijn om hier wat meer wrijving in te hebben – zeker in het begin van een relatie. Dat is dan ook waarom daten met een tegenpool zo spannend is! Doordat jullie zo verschillend zijn, is er een grote aantrekkingskracht. Eigenlijk net als bij een magneet – zoals de klassieke metafoor gaat. Dat zorgt voor een extra prikkel in jullie relatie!

Leestip! Ware liefde herkennen: 6 signalen dat het de ware is.

Daten met een tegenpool: een enorme aantrekkingskracht!

2. Altijd een goed advies

Op zoek naar goed advies? Daarvoor wil je natuurlijk het liefst terecht kunnen bij je partner – hij of zij staat dichtbij je, en je kunt alles aan hem of haar vertellen. Hoewel je het advies van een tegenpool misschien niet altijd meteen ten goede wilt nemen, zet dit je uiteindelijk aan het denken. Het scherpt je visie aan en doet je inzien hoe iemand met een andere blik ernaar kijkt! En dat is een kostbaar gegeven.

Sta open voor goed advies van een tegenpool

3. Verbreed je wereldbeeld

De tegenpool en jij zullen over verschillende onderwerpen een eigen mening en visie hebben. Dat hoeft juist geen obstakel te zijn, zoals mensen vaak denken. Sterker nog: je kunt er een groot voordeel uithalen voor jezelf! Door je open te stellen voor de houding van de ander verbreed je je wereldbeeld. Je leert ook een andere manier van kijken kennen, en blijft niet in je eigen veilige bubbel hangen. Een waardevolle toevoeging aan je leven! Of het nu is op het gebied van werk, relaties, politiek of andere belangrijke zaken.

Daten met een tegenpool? Dat verbreed je visie op de wereld!

4. Neem een beetje van elkaars karakter over

Net als jullie wereldbeeld zullen ook jullie karaktereigenschappen van elkaar verschillen. Zo is je geliefde bijvoorbeeld introvert en jij extrovert, je geliefde een perfectionist en jij een sloddervos, je geliefde een dromer en jij een realist – of natuurlijk andersom. Dat kan samen heel goed passen, als jullie er maar voor open staan om een sterke middenweg te vinden.

Zo kan de extravert de introvert meer uit de schulp trekken, door bijvoorbeeld vaker samen op pad te gaan. Andersom kan de introvert er juist voor zorgen dat de extravert ook eens tot rust kan komen en kan genieten van eenvoudige momenten, samen thuis op de bank. De perfectionist kan de sloddervos meer regelmaat leren; de sloddervos laat de perfectionist meer loslaten. En zo zijn er voor alle tegengestelde eigenschappen in het karakter voordelen te bedenken aan het daten met een tegenpool. Waar het je eerst niet lukte om je karakter – bewust of onbewust – te veranderen, is dat nu verleden tijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here