DELEN

Er wordt wel eens gezegd: zodra jij en je partner kinderen krijgen, hebben jullie geen tijd meer voor elkaar. Helaas staat deze uitspraak soms behoorlijk dicht bij de realiteit. En dat maakt natuurlijk niet gelukkig! Hoewel de goede zorg voor de kids uiteraard van belang is, moeten jullie elkaar niet uit het oog verliezen. De balans vinden tussen je kinderen en je partner: zo doe je dat!

Plan nog altijd afspraakjes in

Zodra stellen gaan samenwonen of kinderen krijgen, is dit al snel wat er verandert: er worden geen afspraakjes meer gemaakt. En dat terwijl dit vóór het volwassen worden van jullie relatie nu juist zo leuk was. Date nights zijn enorm belangrijk om het vuur in de relatie aan te houden – zeker zodra jullie kinderen op de wereld hebben gezet.

Voel je dus niet schuldig om eens in de week of maand een oppas te regelen en er met zijn tweetjes op uit te gaan. Dit zorgt juist voor een gelukkigere familie: als jullie samen happy zijn, voelen de kinderen dat aan! Ga samen uiteten, naar de film of maak een lange wandeling – als jullie maar echt even samen zijn. Zonder kinderen; en net zo goed zonder televisie of telefoon.

Leestip: 5x Goede voornemens voor je relatie!

Tips voor het vinden van de balans: aandacht verdelen tussen je partner en je kinderen

Ga ook samen op vakantie

Hoewel het misschien niet lukt om dit ieder jaar te doen, is het eens in de zoveel tijd toch echt een aanrader: ga samen met je partner op vakantie. Dit ligt een beetje in het verlengde van de date night – maar dan over meerdere dagen verspreid. Belangrijk is natuurlijk wel dat dit niet ten koste gaat van de vakantie met het hele gezin: zie het als een extra reisje. De kids verdienen het immers net zo goed om op vakantie te gaan, en dat is ook nog eens beregezellig!

Het hoeft geen lange reis te zijn – dat kun je de oppas of je (schoon)ouders natuurlijk niet aandoen. Kies er bijvoorbeeld voor om samen een weekendje weg te gaan. Lang genoeg om elkaar weer even helemaal te ontdekken; kort genoeg om nog net niet kapot te gaan van het missen van je lieve kinderen! Een ideale middenweg in de balans vinden tussen je kinderen en je partner.

Hoe verdeel je je aandacht tussen je kinderen en je partner? Lees onze tips!

De kids hun aandachtmoment, je partner ook

Gedurende de dag gun je je kinderen een heleboel aandachtmomentjes, waar zij uiteraard ook recht op hebben. Je helpt ze met het klaarmaken voor school, houdt uit school een kletspraatje met ze en bent met ze bezig tijdens het avondeten – om maar wat voorbeelden te noemen.

Laat dit een motivatie vormen om zo nu en dan ook even aan te schuiven bij je partner: vraag elkaar bijvoorbeeld regelmatig hoe het nu echt gaat. Uiteraard heeft hij of zij geen hulp nodig bij het aankleden en naar school gaan, zoals bij je kinderen het geval is, maar laat wel merken dat je ook aandacht hebt voor je geliefde. Hier heeft namelijk iedereen in het gezin behoefte aan – niet alleen de kinderen! Met deze tips wat betreft de balans vinden tussen je kinderen en je partner werk je bewust aan het leven in een happy family. Super!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here