DELEN

Huisje, boompje, beestje: de meeste stellen zijn hierop gericht. Zodra ze langer samen zijn, kiezen ze ervoor om samen te gaan wonen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij dit maar een benauwend idee vindt. En daar is niks mis mee! Sterker nog: er zijn verschillende voordelen van een latrelatie. Je leest er alles over in deze blog.

Tijd voor jezelf

De belangrijkste reden om apart te blijven wonen is misschien wel dat je veel meer tijd voor jezelf hebt. Ideaal wanneer het niet voor jou is weggelegd om dag en nacht met je partner door te brengen. Jij staat liever onafhankelijker in het leven!

Wie samen in een huis woont, doet toch al snel alles samen. Samen voor de televisie, tegelijkertijd eten – noem het maar. Terwijl het net zo goed fijn kan zijn om tijd met jezelf door te brengen. Iets wat je niet helemaal hoeft in te plannen en waarbij je niet afhankelijk bent van de ander, als je besluit om op jezelf te blijven wonen. En dat geeft vrijheid! Jij zet zo gemakkelijker jezelf op de eerste plek.

Meer ruimte en tijd met een latrelatie

De relatie blijft spannend

Naast dat je veel meer tijd op jezelf doorbrengt in een latrelatie, ben je natuurlijk nog altijd samen met je partner. Alleen wat minder vaak in de week of maand. En ook dat is een belangrijke onder de voordelen van een latrelatie. Zo blijft de relatie namelijk een stuk spannender!

Jullie kunnen er immers helemaal naar uitkijken om weer samen te zijn – waar het voor samenwoners juist al snel de gewoonste zaak van de wereld is om iedere dag bij elkaar te zijn. Zo voelt jullie relatie langer aan als nieuw. Het houdt de vonk erin om elkaar minder vaak te zien. Iets wat zorgt voor meer verlangen en plezier!

Ook lezen: 6x De voordelen van een langeafstandsrelatie.

Opvoeden op je eigen manier

Ook als er kinderen in het spel zijn, kent de latrelatie nog verschillende voordelen. Dit mag dan misschien minder gebruikelijk zijn, maar er is alsnog een grote reden voor te vinden. Het biedt je namelijk de keus om de kinderen op te voeden op jouw manier. Minder bemoeienis en ruzie met je partner, dus!

Het kan namelijk een lastige uitwerking op je relatie hebben, als je verschillende ideeën hebt over de opvoeding van de kinderen. Maar met dank aan de latrelatie hoeft het zeker niet het einde van de relatie te betekenen. Opvoeden op ieders eigen manier biedt rust – voor het hele gezin.

Ontdek de voordelen van een latrelatie

Voordelen van een latrelatie: leef op jouw manier

Wie gaat voor een latrelatie, blijft meer op eigen benen staan. En dat is belangrijk als je iemand bent die onafhankelijk in het leven staat en graag veel me-time heeft. Gun dat jezelf! Dat voorkomt op de tenen lopen en gevoelens opkroppen zoals met samenwonen waarschijnlijk het geval zou zijn. Samenwonen is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd – en daar is helemaal niets mis mee, zoals wel blijkt uit de voordelen van een latrelatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here