DELEN

Het nieuwe jaar is aangebroken! Dat betekent natuurlijk ook dat je weer zeeën aan tijd hebt om in je vriendschappen te steken. Yes – we doen niets liever! En neem nu meteen als goede voornemen om zo nu en dan ook echt speciale en leuke activiteiten met vrienden te ondernemen. Dat maakt jullie vriendschap sterker! Doen met je vrienden in 2018: ontdek onze tips.

Doen met je vrienden: bezoek elkaars dorp of stad van afkomst

Gaat het om een vriendschap waarbij jullie elkaar bijvoorbeeld in de studententijd of via het werk hebben leren kennen? Dan is dit dé tip die jullie absoluut niet mogen overslaan: bezoek elkaars dorp of stad van afkomst! We vertellen elkaar er allemaal wel eens over: hoe het vroeger was, op de plek waar je bent opgegroeid.

Dat betekent dan toch ook dat je daar enorm nieuwsgierig naar bent? Het is toch een groot stuk uit het leven van je vriend of vriendin geweest, dat hem of haar heeft gevormd. De hoogste tijd om daar eens meer over te weten te komen! Plan een weekendje weg naar die plek toe – en maak het precies een weekend zoals het vanouds was. Ga stappen in de vroegere stamkroeg en kom achter de mooiste verhalen. Wedden dat dit jullie vriendschap enorm zal versterken?

Leestip! 4x Tips: vrienden blijven na de studententijd.

Doen met je vrienden in het nieuwe jaar: bezoek elkaars dorp of stad van afkomst

Maak een gezamenlijk fotoboek

In plaats van het tevoorschijn toveren van vroegere herinneringen, kunnen jullie juist ook herinneringen vastleggen voor later! Verzamel de mooiste kiekjes die jullie samen hebben – en stop ze in een boek. Dat vergt misschien wat avondjes knutselen, en jullie zijn het misschien niet altijd helemáál eens met de fotokeuzes van elkaar (gekke bekken, anyone?). Maar het resultaat mag er meer dan zijn!

Als jullie dit boek over een paar jaar weer eens uit de kast halen, zal dit zorgen voor een dierbaar moment. Dan komen er allerlei herinneringen naar boven – die de vriendschap verder zullen verdiepen. Een investering in de toekomst dus, op het gebied van leuke dingen om te doen met vrienden!

Herinneringen maken voor later? Maak een fotoboek met je vriendengroep!

Op vakantie in the middle of nowhere

De kans is groot dat jullie al eens samen op vakantie zijn geweest, of het nu juist naar de zon of op wintersport was. Maar vind je het dit jaar de hoogste tijd om echt eens een extra dimensie aan jullie vriendschap toe te voegen? Ga dan juist naar een bestemming waar jullie geen afleiding hebben!

Doen met je vrienden: huur een vakantiehuis in the middle of nowhere, liefst ook nog zonder internetaansluiting. Zo zijn jullie helemaal op elkaar aangewezen – laat die diepgaande gesprekken maar komen. Dit is een heel bijzondere manier om een vriendschap nog meer kracht te brengen en elkaar goed te leren kennen.

Op vakantie in the middle of nowhere: doen met je vrienden!

Speel een origineel spel

Bordspellen kennen we natuurlijk allemaal – en die kunnen dan ook zeker zorgen voor goed vermaak. Maar nadat jullie bepaalde spellen inmiddels al wel heel vaak op tafel hebben gelegd, is het misschien eens tijd voor andere activiteiten met vrienden thuis. Bedenk zelf een spel – liefst zo origineel mogelijk!

Daarbij helpen we jullie natuurlijk graag een handje op weg in dit artikel over toffe activiteiten met vrienden. Zoek bekende wereldrecords op en probeer deze te verbeteren, bedenk zelf de kaartjes bij Pim Pam Pet, of voer een toneelstuk op waarbij jullie ieder iemand anders uit de groep naspelen – om maar wat voorbeelden te noemen. Ook ouderwetse spellen, die jullie als kind speelden, doen het vandaag de dag nog altijd goed: van verstoppertje spelen tot playbacken. Dat wordt lachen!

Verder lezen: 4x Goede voornemens voor je vriendschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here