DELEN

Je bent getrouwd, je hebt kinderen, het is te koud buiten. Je wil graag een date night maar je vindt geen oppas of je wil gewoon gezellig binnen blijven. Wat is er dan zoal te doen en het liefst binnen het budget? Een avondje Netflix is natuurlijk altijd goed, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hier 6 leuke ideeën voor een date night thuis!

1. Speel een gezelschapsspel

Speel eens een gezelschapsspel met je partner. Je denkt waarschijnlijk dat dit saai en kinderachtig is, maar niets is minder waar. Fijne gesprekken, elkaar uitdagen, grappen maken tussendoor en dat onder het genot van een lekker hapje en drankje. Dat wordt gegarandeerd een leuke avond!

2. Organiseer een themafeest in het klein

Kook samen een maaltijd die is geïnspireerd op jullie favoriete vakantiebestemming, bijvoorbeeld Italië. Als je samen met je partner kookt, moeten jullie als team samenwerken. Dit kan leiden tot leuke en diepgaande gesprekken. Bovendien kunnen jullie tijdens het koken fantaseren over jullie volgende vakantiebestemming. Twee vliegen in één klap!

3. Bekijk fotoalbums

Wanneer hebben jullie voor het laatst foto’s van vroeger bekeken? Foto’s uit jullie prille verkeringstijd, vakantiefoto’s, trouwfoto’s of foto’s van jullie kinderen. Pak ze uit de kast en haal mooie herinneringen op. Door de fijne herinneringen die jullie samen oprakelen, worden jullie misschien wel weer helemaal verliefd zoals toen!

4. Luister muziek

Als jullie beiden van muziek houden is het een leuk idee om een hele avond lang op Youtube muziek op te zoeken. Laat elkaar je favoriete nummers horen van vroeger en nu. Lach samen om de muziek waar je vroeger in je jeugd naar luisterde. Misschien leer je je partner wel kennen op een heel andere manier. Oh, en de romantische nummers mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens zo’n avondje.

5. Picknick

Je hoeft niet per se naar het park te gaan om te picknicken. Stel een lekker mandje samen, neem een dekentje en wat kaarsen bij elkaar en breng ze naar je veranda, tuin of balkon. Als je het ‘s avonds doet en lang genoeg opblijft, kan je misschien ook nog romantisch naar de sterren kijken.

6. Een spa avond

Een bad staat gelijk aan romantiek, toch? Kaarsjes, rozenblaadjes, een heerlijke badolie en een lekker glaasje wijn. Meer moet dat niet zijn. Een romantisch plekje in huis creëren is zo gedaan. Heb je geen bad? Samen douchen is ook heel fijn en romantisch. En als jullie dan toch bezig zijn, kunnen jullie elkaar meteen een heerlijke massage geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here