DELEN

In het kader van zelfliefde staan we in deze blog stil bij het gelukkig zijn! Dit vormt immers een belangrijk onderdeel in je leven, zo mogen we hopen. Want wie wil er nu niet gelukkig zijn? Feit is dat je hier soms best een beetje voor moet werken: het gevoel van geluk komt niet zomaar aanwaaien. Met deze tips om gelukkiger in het leven te staan, kom je misschien al een heel eind!

Wees niet te streng voor jezelf

We moeten alles maar goed doen in onze levens: allemaal zoeken we naar de perfecte baan, de ideale partner, het beste lichaam, de gezelligste vrienden – noem het maar op. Hoewel dit natuurlijk klinkt als een mooi streven, is het in de praktijk vaak simpelweg niet haalbaar. We stellen onszelf veel te hoge doelen, die ons geluk alleen maar in de weg staan!

Probeer dan ook niet om de lat te hoog te leggen. Neem daarentegen juist genoegen met minder. Leef in het nu, en geniet meer van de kleine dingen. Het hoeft niet altijd maar groter, beter en mooier. Door hier minder streng in te zijn tegenover jezelf, kun je juist het echte geluk ervaren!

Meer lezen over liefde? Het belang van zelfliefde: houd van jezelf!

Investeer in dingen die je gelukkig maken

We zijn als mens soms maar al te goed in het besteden van tijd aan de dingen waar we eigenlijk helemaal niet zo blij van worden. Zo zien we een hoop dingen in onze levens als verplichtingen, denk aan het werk dat we doen. Nu is het natuurlijk begrijpelijk dat je niet zomaar je baan op kunt geven – maar je kunt daarnaast wel zoveel mogelijk proberen om te investeren in de dingen die je gelukkig maken.

Leg jezelf dus niet teveel verplichtingen op, simpelweg omdat je het idee hebt dat dit moet. Want waarom zou je dit eigenlijk moeten? Jij bent immers degene die helemaal zelf mag bepalen hoe je je leven invult. Laat dit niet door een ander zeggen! Het gaat om jouw geluk, en jij bent de persoon die dit vaststelt. Met andere woorden: kies voor je eigen geluk! Daar hoef je je nooit voor te verantwoorden.

Gelukkiger in het leven staan: hoe pak jij het aan?

Genieten van de kleine dingen

Om gelukkiger in het leven te staan, moeten we niet steeds maar weer naar de grotere einddoelen in onze levens kijken. Er is namelijk nog zoveel meer dan dat! Zoals wel vaker wordt gezegd: het zijn de kleine dingen die het doen. Dat is iets heel moois om met regelmaat bij stil te staan. Het vergt even wat oefening, maar zodra het je lukt om je op de kleine dingen in het leven te focussen, gaat er een wereld van geluk voor je open.

Dat ene bloempje in de tuin dat ineens uitkomt, die lunch die zo heerlijk smaakt, de zon die gaat schijnen op het moment dat jij de deur uitstapt: om maar wat voorbeelden te noemen. Hoewel ze eigenlijk gewoon maar heel eenvoudig zijn, kunnen ze echt je dag maken. En zo sta je dus dag na dag weer gelukkiger in het leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here