DELEN

Je ouders, je broers of zussen, je neven en nichten, je tantes of ooms: het liefst houd je natuurlijk iedereen te vriend. Het hebben van een goede familieband is immers wel zo fijn. Maar de band met je grootouders is er een die je misschien wel nóg een beetje extra zou moeten koesteren. Het is namelijk zo bijzonder als deze band goed zit tussen jullie. En waarom dat zo is, ontdek je in deze blog!

Het tijdelijke karakter

Hoewel we het niet leuk vinden om het hierover te hebben en we er daarom meestal maar gewoon over zwijgen, zijn we ons er allemaal van bewust. Gezien de leeftijd van je grootouders, weet je niet hoelang ze nog te leven hebben. Natuurlijk hoop je erop dat ze nog jarenlang in je leven blijven! Maar om toch ook realistisch te zijn: helaas is dit niet iedereen gegund.

Aan de ene kant kun je dit als iets negatiefs en verdrietigs zien – het is natuurlijk nooit leuk om een verlies mee te moeten maken. Maar je kunt het ook van de mooie kant bekijken: het maakt de reden om een intense band met je grootouders op te bouwen des te groter! Nu hebben jullie immers nog de kans om samen te genieten. Dus wat houdt je tegen?

Urenlange verhalen over vroeger

Hoewel we ons wel iets kunnen voorstellen bij het leven van vroeger, blijft dit voor een groot deel toch een behoorlijk raadsel. Maar ben je er niet juist behoorlijk nieuwsgierig naar? Kijk, daarbij komt die band met je opa en oma weer zo goed uit: zij kunnen urenlang vertellen over het leven van toen.

Alle details komen voorbij: na zo’n verhaal kan zomaar ineens de hele ochtend of middag voorbij zijn. Wat een prachtige tijdbesteding! Gewoon lekker zitten, luisteren, af en toe een beetje terug praten – en zo samen een fantastische tijd beleven. Wedden dat jij niet kunt wachten tot het volgende bezoekje aan je grootouders? En waarom zou je er ook niet gewoon met regelmaat langsgaan? Dat is wel zo gezellig voor allebei!

Meer over relaties: Waarom lachen in een relatie zo belangrijk is!

Sterke adviezen

Waar je waarschijnlijk met name door je ouders wordt opgevoed, kunnen opa’s en oma’s hier ook wat van! Grote kans dat je hier tijdens de puberteit niets van moest hebben – jij trok wel je eigen plan. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je eigenlijk ziet in de adviezen van je grootouders. Want zo gek zijn die tips nog niet!

Of het nu gaat om tips voor het huishouden of adviezen op het gebied van de liefde: ze weten er wel raad mee. Hoe kan dat ook anders, met zoveel levenservaring! En die wijsheid kun jij dus gewoon met gemak overnemen. Ideaal!

Een feest voor jouw kids

Als je zelf kinderen hebt, is het een prachtig gegeven als je een goede band hebt met je opa’s en oma’s. Zo is het ontzettend bijzonder hoelang het verloop van jullie familieboom in stand blijft! Maar niet alleen dat, stiekem kun je in dat geval ook blij zijn met een extra oppasadres. Grote kans dat je grootouders dat alleen maar zullen waarderen, en voor je kinderen is het ook een feest!

Ook zal je merken dat je bijvoorbeeld die wijze adviezen van je grootouders maar al te goed kunt gebruiken bij de opvoeding van je eigen kinderen. Die hebben ze immers niet voor niets aan je verteld! Een verrijking van je leven dus, het hebben van een sterke band met je grootouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here