DELEN

Een nieuw jaar betekent natuurlijk nieuwe goede voornemens! En naast dat je die op persoonlijk vlak kunt hebben, zoals het bekende gezonder leven en meer sporten, zijn goede voornemens op het gebied van je relatie ook een goed idee. Zo worden jullie een nóg beter koppel in het nieuwe jaar! Waar je aan kunt werken? Lees in deze blog alles over goede voornemens voor je relatie.

1. Goede voornemens voor je relatie: maak écht tijd voor elkaar

Hoewel jullie het je misschien al vaker hebben voorgenomen, gaat dit toch nog wel eens fout: écht tijd voor elkaar maken. Al snel ploffen jullie weer de hele avond naast elkaar neer op de bank, met de televisie aan. Niet echt quality time, natuurlijk!

De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Plan nu toch echt eens die wekelijkse of maandelijkse date nights! Van lekker uiteten gaan tot het maken van een gezellige wandeling: er is van alles om samen te kunnen doen. Kies voor momenten waarbij jullie echt nieuwe herinneringen maken samen.

Lees ook: 4x Goede voornemens voor je vriendschap!

Goede voornemens voor je relatie: plan die date nights!

2. Praat met elkaar en blijf op de hoogte

Die avonden waarop jullie maar wat voor de televisie hangen, zijn ook niet zozeer bevorderlijk voor de relatie wat betreft het praten met elkaar. Probeer hier ook actiever in te staan! Stel elkaar regelmatig de vraag hoe het nu gaat. Voelt de ander zich wel echt goed? En hoe staat hij of zij tegenover de relatie?

Ook als alles goed líjkt te gaan, is het alsnog de moeite waard om dit af en toe te checken. Al is het maar om de ander het gevoel te geven dat er om hem of haar wordt gegeven. Ook dat zorgt weer voor een versterkte band tussen jullie!

Je relatie verbeteren? Praat met elkaar!

3. Bespreek lange termijn plannen

We lijken er soms wat bang voor te zijn: het bespreken van lange termijn plannen. En dat terwijl we er juist vaak zo nieuwsgierig naar zijn – zeker als het gaat om een relatie die al wat langer stand houdt. Laat je dus niet langer tegenhouden! Het is juist alleen maar goed om te weten waar jullie samen aan toe zijn.

De gespreksonderwerpen kunnen uiteen lopen. Denk aan zaken als samenwonen, trouwen of kinderen krijgen. Vroeger of later zal dit toch een rol gaan spelen, dus je kunt je er maar beter open over opstellen!

Samenwonen? Durf lange termijn plannen te bespreken in je relatie!

4. Trek niet langer voorbarige conclusies

Deze tip in het rijtje goede voornemens voor je relatie is misschien met name van toepassing op jaloerse types. Het is een waardevol streven om dit jaar te stoppen met het trekken van voorbarige conclusies – die vaak niet gegrond zijn en voor onnodige stress zorgen.

Die nieuwe collega op het werk van je geliefde, die nieuwe Facebook-vriend van hem of haar: je hoeft er niet meteen iets van te denken. En maak je je echt zorgen of je je partner ergens wel of niet over kunt vertrouwen? Praat er dan natuurlijk over – maar zónder jouw conclusies meteen op tafel te gooien. Door met een open blik in een dergelijk gesprek te stappen, voorkom je ruzie!

Met deze goede voornemens voor je relatie voorkom je onnodige ruzie!

5. Verwen je partner met kleine verrassingen

Hoe kun je het spannend houden in je relatie, ook als jullie al wat langer samen zijn? Dagelijkse beslommeringen gaan een steeds grotere rol spelen – dat houd je nu eenmaal niet tegen. Maar daar is gelukkig iets aan te doen!

Naast het tijd voor elkaar vrij maken tijdens jullie date nights, kun je hem of haar ook verwennen met kleine verrassingen! Geef een onverwachte massage, schrijf een liefdesbrief of koop zo nu en dan een klein cadeautje – om maar wat voorbeelden te noemen. Zo blijft jullie relatie levendig. Hup, nu dan maar aan de slag met die goede voornemens voor je relatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here