DELEN

2018 staat voor de deur! En dat betekent natuurlijk ook dat het tijd is om na te denken over je goede voornemens. Hoewel die vaak gaan over je persoonlijke leven en ontwikkeling, kun je ze ook breder trekken: op je vrienden! Wat zijn nu goede voornemens voor je vriendschap voor het nieuwe jaar?

1. Goede voornemens voor je vriendschap: zeg waar het op staat

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad: een situatie die niet fijn is of waar je het niet mee eens bent, maar waar je niets over durft te zeggen. De stap daartoe lijkt simpelweg te groot. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een lullige opmerking, een vriendschap waar alleen jij energie in lijkt te stoppen of een vriend die geen ware interesse lijkt te tonen in jouw leven: bij vervelende situaties als deze ga je gevoelens opkroppen.

En dat is nooit goed! Juist bij je vrienden zou je moeten kunnen zeggen waar het op staat – daar zijn het tenslotte vrienden voor. Dus neem in het nieuwe jaar die stap en praat het samen uit. Je zult zien dat het je een groot plezier doet om je hart te luchten en dat het de vriendschap waarschijnlijk alleen maar beter maakt!

Meer over vriendschap: Verlegen? Zo maak je toch vrienden!

Goede voornemens voor je vriendschap: zeg waar het op staat!

2. Spreek weer af met die verloren vriend

Over vriendschap verbeteren gesproken: hoe staat het eigenlijk met je vriendschappen van vroeger? Vrienden die je misschien al een tijdje uit het oog verloren bent? Je neemt je wellicht al een langere tijd voor om weer eens met hem of haar af te spreken. Wat heb je dan ook te verliezen?

Sterker nog: het zal je waarschijnlijk alleen maar meer opleveren! Er is immers niets mooier dan herinneringen op te halen – en wie dat samen doet, stuit al snel op veel meer momenten dan in je eentje zou gebeuren. En de kans dat het al direct weer net zo gezellig wordt als vanouds is groot – om zo opnieuw een vriendschap te kunnen sluiten. Een prachtig streven voor 2018!

Herinneringen ophalen met oude vrienden: hoe herstel je verloren vriendschappen?

3. Onderneem vernieuwende activiteiten

Het gebeurt met vrienden al gauw dat jullie bij iemand thuis afspreken om de hele avond op de bank te hangen. Of jullie meeten in een café, waar de omgeving eigenlijk ook iedere avond weer hetzelfde is. Is het niet eens tijd voor verandering? Blaas je vriendschap nieuw leven in met een kookcursus, een grote wandeling of een vliegtocht – om maar wat voorbeelden te noemen.

Pak uit in het nieuwe jaar met vernieuwende activiteiten: 4x Goede voornemens voor je vriendschap

4. Ga samen sporten

Er zijn nog meer activiteiten om samen te ondernemen. Om toch nog even terug te komen op de persoonlijke goede voornemens: deze kun je combineren met goede voornemens voor je vriendschap! Zo is het de klassieker om samen te gaan sporten: zo werk je tegelijkertijd aan je lichaam én aan je vriendschap. Twee vliegen in één klap, dus.

De stap hiertoe kan soms wat groot lijken – het sportveld of de fitnesszaal is immers een andere omgeving dan bijvoorbeeld een café of thuis op de bank. Maar als je eenmaal een sport hebt uitgekozen die jullie allebei leuk vinden en die eerste afspraak hebt gepland, zal je zien hoe eenvoudig én vol voldoening het eigenlijk is! Zo ga je voor een topjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here