DELEN

Liefde: het speelt een centrale rol in onze levens. Daarbij denken we meestal meteen aan de liefde die we uiten naar anderen. Maar er is meer dan dat! Sta je wel genoeg stil bij de manier waarop je van jezelf houdt? Het belang van zelfliefde is enorm groot! Schuif het dus niet weg, maar werk eraan. In deze blog lees je waarom dit nodig is.

Eerst jezelf, dan anderen

Het is een bekende uitspraak: je kunt pas van anderen houden op het moment dat je van jezelf houdt. En daar zijn we het volledig mee eens! Houden van begint namelijk bij jezelf. Alleen als je tevreden en gelukkig bent met jezelf, is het mogelijk om ook volwaardige liefde aan anderen te geven – zoals aan je geliefde. Maar ook een hechte relatie met de vrienden of familie om je heen wordt sterker met dank aan zelfliefde. Dat maakt dan ook dat dit maar beter een belangrijk aspect in je leven kan vormen!

Vind je het belangrijk om liefde te kunnen geven aan de naasten om je heen? Dan is het dus zaak om te werken aan de liefde voor jezelf. Deze twee gaan hand in hand. Daarnaast heb je meer liefde om te geven zodra je van jezelf houdt – simpelweg omdat je je er zoveel beter bewust van bent hoe dat eigenlijk in z’n werk steekt, houden van.

Meer lezen over zelfliefde? Van jezelf leren houden: 5x tips!

Een gelukkiger leven

We hebben altijd maar kritiek op onszelf: we moeten harder werken, vaker sporten, gezonder eten, vriendelijker in het leven staan. Noem het maar op, er lijken vaak wel tientallen punten van verbetering te zijn. Hoewel het natuurlijk goed is om zo nu en dan een beetje kritisch naar jezelf te kijken, is het ook weer niet de bedoeling om hierin door te slaan. En dat is nu juist precies waar het vandaag de dag zo vaak misgaat!

Wie het belang van zelfliefde inziet en dus meer van zichzelf durft te houden, zal dit begrijpen. Als je om jezelf geeft, is het immers gemakkelijker om jezelf wat meer ruimte te geven. En dat is een heerlijk gevoel! Het zorgt ervoor dat je gelukkiger in het leven komt te staan – met dank aan zelfacceptatie en zelfliefde. Dit staat allemaal met elkaar in verband!

Sta stil bij zelfliefde: voor een gelukkiger leven

Minder onzekerheid

Wat ook voortkomt uit zelfliefde is dat je minder vaak met onzekerheid te maken hebt. Wie niet om zichzelf geeft, staat een stuk minder zeker in het leven. En daar kan maar beter aan worden gewerkt! Geef liefde aan jezelf, word minder streng – en daar gaat die onzekerheid. Jij bent goed zoals je bent, en daar ben je je ook zelf helemaal bewust van!

Het kost natuurlijk tijd om aan dit idee te wennen. Zeker als je momenteel in een sterk onzekere fase zit. Dit is iets om je bewust van te zijn. Gun jezelf deze tijd! Het gaat niet van de ene op de andere dag. Maar zolang je het belang van zelfliefde inziet, gaat dit al de goede kant op. Alle beetjes helpen – jij komt er wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here