DELEN

Natuurlijk komt het bij ons allemaal wel eens voor dat we ruzie hebben met onze partners – daar is dan ook niets vreemds aan. Het hoort erbij! Maar het grootste gedeelte van de tijd breng je toch wel graag op vrolijke wijze met elkaar door. Lachen in een relatie is dan ook heel belangrijk – zoals je ontdekt in deze blog.

Het geluksgevoel

We beginnen maar meteen met misschien wel de belangrijkste reden voor het lachen: het zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt! Door te lachen, maak je namelijk stofjes aan die zorgen voor een blij gevoel gedurende de dag. En als je daar iedere dag weer voor probeert te gaan, sta je een stuk vrolijker in het leven. Daarbij is het natuurlijk wel zo ideaal als je partner ook naar deze normen leeft!

En als je dat lachen regelmatig samen met je partner doet, raak je er natuurlijk aan gewend dat jullie samen veel plezier maken. En dat maakt dat je over het algemeen gelukkiger in je relatie komt te staan. Je weet immers dat jullie samen zo vaak in een deuk liggen, en dat je daarop kunt bouwen. Een heerlijk gevoel! Echt iets wat jullie sterker in jullie relatie laat staan.

Verder lezen? Communicatie in een relatie verbeteren: 4x tips.

Een teken dat het goed zit

Veel lachen in een relatie laat ook zien dat het wel goed zit tussen jullie twee. Dat komt simpelweg door het patroon dat het lachen teweegbrengt. Wie veel ruzie maakt, of zich ergert aan elkaar, zit in een tegenovergesteld patroon. Waar het vaak maar lastig is om uit te komen! Bij lachende stellen kun je dit dus omdraaien – wat tevens betekent dat de relatie waarschijnlijk alleen maar beter zal worden.

Samen plezier maken zorgt namelijk voor een sterke groei van jullie band. Om zo steeds meer aan elkaar gehecht te raken: wie het leuk heeft samen, brengt het liefst zoveel mogelijk tijd met elkaar door. En dát laat dan weer zien dat het helemaal koek en ei is tussen jullie. Het samen lachen en het ervaren van positieve vibes in je relatie: deze kenmerken hebben alles met elkaar te maken.

Veel lachen in een relatie? Een teken dat het goed zit tussen jullie!

Herinneringen maken

Als je samen een plezierige tijd beleeft, is de kans ook groter dat er meer herinneringen worden gemaakt. Een dag wordt er immers een stuk meer memorabel van als je iets leuks of grappigs hebt meegemaakt, dan wanneer het gewoon een doorsnee dag was met weinig gelach. Door het leven positiever in te zien, komen de mooie momenten meer vanzelf naar je toegewaaid! Ook sta je er meer voor open om ze te zien.

Wie namelijk gaat voor het maken van plezier, gaat er ook al sneller op uit om dit te maken. Jij en je partner blijven misschien helemaal niet graag op de bank liggen met de televisie aan, om nauwelijks te praten, laat staan te lachen. Grote kans dat jullie erop uit gaan, op zoek naar het avontuur. Op het maken van mooie herinneringen – met een grote lach op het gezicht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here