DELEN

We hebben er helaas allemaal wel eens mee te maken: liefdesverdriet. Verschrikkelijk natuurlijk, maar gelukkig zijn er tips om liefdesverdriet te overwinnen. Hoe kun je liefdesverdriet verwerken? Ontdek het in deze blog met onze liefdesverdriet tips.

1. Liefdesverdriet verwerken: stop het niet weg

Hoe sterk je ook de neiging hebt om je tranen weg te slikken: dit kun je maar beter niet doen. Huilen of woedend zijn: het hoort nu eenmaal bij het verwerkingsproces. Hoe meer je dit toelaat, hoe sneller je erover heen bent. Wat te doen bij liefdesverdriet: kom je verdriet onder ogen!

Of dit nu is als je ’s avonds laat in bed ligt, of juist als je omringd bent door vrienden: het moment maakt niet uit. Wanneer jij het nodig vindt om een potje te janken, moet je dat gewoon doen.

Liefdesverdriet verwerken: geef toe aan je verdriet. Huilen mag!

2. Zoek afleiding

Om langzaam maar zeker toch steeds beter over het verdriet heen te komen, is afleiding van groot belang. Zo zorg je ervoor dat je niet continu blijft malen over het einde van de relatie. Hoewel je misschien zin hebt om onder een dekentje te blijven mokken, is dit uiteindelijk niet de oplossing bij het liefdesverdriet verwerken.

Spreek veel af met vrienden of familie, of omring je met nieuwe mensen. Ook een goed idee: stop je tijd in een nieuwe hobby of sport! En als je er écht even tussenuit wilt: ga in je eentje op vakantie. Dit laatste lijkt misschien een grote stap, maar de nieuwe energie die je hierbij voelt, doet wonderen!

Hoe kun je omgaan met liefdesverdriet? Zoek afleiding: kies een leuke hobby!

3. Zorg voor jezelf

In een fase van liefdesverdriet heb je al snel de neiging om slecht voor jezelf te zorgen. Je eet niet, je doet niets meer aan je uiterlijk, je grijpt al snel naar een fles drank. Het is natuurlijk niet erg om hier even aan toe te geven – zeker de eerste dagen of weken na het verbreken van een relatie mag je je hieraan overgeven.

Maar probeer er zo snel mogelijk weer bovenop te komen! Anders word je namelijk twee keer zo verdrietig: niet alleen vanwege de liefde, maar óók omdat je niet lekker in je vel zit. Zet dus je beste beentje voor. Trek je mooiste kleren aan, eet gezond en sport zoveel mogelijk – allemaal hulpmiddelen bij het omgaan met liefdesverdriet. Uiteindelijk is dít namelijk de manier om jezelf te verwennen. En dat is wat jij nodig hebt!

Lees ook: Van jezelf leren houden – 5x tips

Liefdesverdriet verwerken: zorg goed voor jezelf

4. Richt je hoop op de toekomst

Hoewel je er bij het liefdesverdriet verwerken misschien niet aan moet denken dat je een toekomst tegemoet gaat zonder je ex, is het toch wat waard om je hierop te richten. Als je er diep over nadenkt, zijn er namelijk nog een heleboel dingen te bedenken die jouw toekomst mooi maken. Focus je hierop!

Zo heb je nu een heleboel extra tijd voor jezelf. Je hoeft geen rekening meer te houden met een ander – en daar kun je van profiteren! Doe de dingen waar je eerst niet voor kon gaan. Verhuis naar de stad waar je zo benieuwd naar bent of maak die wereldreis waar je al zo lang van droomt. Dit is jouw moment!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here