DELEN

Wil jij graag meer romantiek in relatie? Je bent zeker niet de enige! Wanneer je al jaren een relatie hebt, een drukke job en/of kinderen hebt, is de romantiek vaak ver zoek. Bovendien maakt de online wereld waarin we leven het er niet makkelijker op. In dit artikel delen we vijf romantische ideeën om het vuur in je relatie weer aan te wakkeren. En nee, dit hoeft niet groots of luxe te zijn. Diamanten ringen of chique etentjes zijn echt niet nodig in een romantische relatie. Vaak is een traditioneel romantisch gebaar of een lieve boodschap al voldoende voor meer romantiek in relatie!

romantiek in relatie

1. Meer romantiek in relatie: zet de eerste stap

Is er geen romantiek in relatie? Blijf dan niet wachten tot je partner romantisch uit de hoek komt, maar zet zelf de eerste stap. Romantiek zit vaak in de kleinste dingen. Kook bijvoorbeeld zijn of haar favoriete maaltijd of neem een flesje wijn mee naar huis dat je partner lekker vindt. Neemt je partner een brooddoos mee naar het werk? Stop er eens een lief briefje in waarin je vertelt dat je nog steeds gek bent op hem of haar! Door zelf initiatief te nemen, zal je je partner verrassen en zal hij de hint begrijpen om zelf ook met romantische ideetjes op de proppen te komen.

Lees ook: 5 kleine gebaren om je partner mee te verrassen

meer romantiek in relatie

2. Romantische relatie: beloon je partner

Doet je partner iets romantisch? Laat hem of haar dan weten dat je dit apprecieert. Het maakt niet uit hoe klein of groot het gebaar is. Of de deur nu voor je wordt opengehouden of alle kaarsjes aangestoken zijn: bedank je partner met een simpele ‘bedankt’, een kus en/of knuffel. Wanneer je nauwelijks laat zien dat je waardeert wat je partner voor je doet, zal hij of zij de romantiek in relatie snel opgeven en geen moeite meer doen. Dat is best zonde, toch?

3. Laat je gevoelens zien

Als jullie al een tijdje samen zijn, hebben jullie waarschijnlijk een bepaalde routine ontwikkeld. De kans is groot dat er geen romantiek in relatie meer is. Echter kan je dit makkelijk oplossen door je gevoelens te laten zien. Vertel je partner spontaan dat je van hem of haar houdt, geef eens vaker een knuffel of geef een kus als jullie samen op pad zijn. Misschien wordt het vuur in je relatie wel weer aangewakkerd door deze kleine gebaren!

4. Doe ook dingen die je partner leuk vindt

Jij vindt het belangrijk om meer romantiek in relatie te hebben. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat je partner graag wilt? Zo kan een man het heel leuk vinden om samen naar een voetbalwedstrijd te gaan. Terwijl een vrouw het dan weer gezellig vindt om samen te gaan shoppen. Hoe saai je het stiekem ook vindt, doe af en toe ook dingen die je partner leuk vindt. Hij of zij zal dit zeker waarderen en zo komt er vanzelf meer romantiek in relatie.

Lees ook: Dit is wat vrouwen waarderen in een relatie

romantische relatie

5. Plan een romantisch avondje

Tenslotte is het een goed idee om af en toe een romantisch avondje te plannen. Even geen werk, kinderen, huishouden en smartphone. Alleen jullie tweetjes! Een romantisch etentje op restaurant of een bezoekje aan de welness zijn perfecte tips voor een romantische avond. Maar een romantisch avondje thuis is eigenlijk net zo gezellig én je hoeft er de deur niet voor uit. Ben je op zoek naar romantisch avondje thuis tips? In dit artikel deel ik 6 leuke ideeën voor een date night thuis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here