DELEN

Spreuken kunnen perfect omschrijven welke gevoelens jij hebt voor jouw vriend of vriendin. En het vormt een enorm bijzonder gebaar om dit met een quote aan ze te uiten. Dat is dan ook waarom wij zo dol zijn op uitspraken als deze. Wil jij meer inspiratie opdoen? In deze blog ontdek je 5x de mooiste spreuken over vriendschap!

1. ‘Ware vriendschap duurt levenslang’ – Cicero

Met deze vriendschap spreuk laat je zien dat je er altijd zult zijn voor degene die jou zo dierbaar is. Soms voel je het gewoon aan: de klik met deze persoon is zo sterk, wij zullen altijd in elkaars leven blijven. Ook als er momenten zullen zijn dat jullie elkaar eens niet vaak kunnen zien, gaat de vriendschap niet voorbij. Een rustgevende gedachte. Het mooie is dat deze quote al duizenden jaren oud is: de tijd van Cicero was voor Christus. En nog altijd is de spreuk van toepassing.

Ontdek onze favoriete spreuken over vriendschap

2. ‘De beste spiegel is een oude vriend’ – George Herbert

Wil je aan je vriend doorgeven dat je ervan geniet dat hij of zij je zo goed kent? Daar is deze spreuk bij uitstek voor geschikt. Het is ten slotte een heel fijn gevoel: dit zijn de vriendschappen waarbij er soms maar één blik nodig is om elkaar volledig te begrijpen. Ook geeft hij of zij je altijd het beste advies. Hoe langer jullie elkaar kennen, hoe sterker deze band wordt. Deel deze spreuk met iemand die je al lang kent!

3. ‘A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself’ – Jim Morrison

Ook Engelstalige spreuken zijn prachtig. Zoals deze van Jim Morrison, de bekende leadzanger van The Doors. Wat ons betreft is het een voorwaarde voor een hechte vriendschap: het gevoel dat je helemaal jezelf bij iemand kunt zijn. Bij de vriend of vriendin aan wie je deze spreuk stuurt, kun jij alle grapjes maken die je wilt. Maar ook juist altijd over heel serieuze ontwerpen praten. De ideale afwisseling.

Met spreuken over vriendschap deel je jouw liefde voor je kameraden

4. ‘Lachen is zeker geen slecht begin voor een vriendschap en verreweg het beste einde er voor’ – Oscar Wilde

Heb jij een vriend of vriendin met wie je altijd de grootste lol hebt? Dan kun je je liefde natuurlijk heel goed uiten met een quote die over lachen gaat! Zo benadruk je dat je dankbaar bent voor alle vrolijke momenten die jullie samen hebben gedeeld. En mochten jullie om wat voor reden dan ook weer uit elkaar groeien, weten jullie zeker: ook dat gebeurt op een vriendschappelijke wijze.

5. ‘A friend is one that knows you as you are, understands where you have been, accepts what you have become and still, gently allows you to grow’ – William Shakespeare

Shakespeare kan natuurlijk als geen ander vriendschap op een unieke manier verwoorden. Deze spreuk heeft betrekking op de ruimte en het respect dat je voor elkaar opbrengt als ware vrienden. Acceptatie is de basis voor iedere sterke vriendschap! Met deze quote maak je dit duidelijk aan je kameraad.

Verras je vriendin met de mooiste spreuken over vriendschap

Vertel je maatjes de mooiste spreuken over vriendschap

Met deze spreuken over vriendschap heb je hopelijk een heleboel inspiratie opgedaan. Of je nu gaat voor één van deze quotes of er een zelfbedachte variant van maakt: je vriend of vriendin zal het gebaar gegarandeerd bewonderen. Sterker nog: hij of zij zal er helemaal van stralen! Het is dan ook een prachtig compliment, het spreuken vriendschap ontvangen. De hoogste tijd nu dus om je favoriet uit te kiezen, om deze op te sturen naar je dierbare maatje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here