DELEN

We hebben er allemaal wel eens last van gehad: het zenuwachtige gevoel, voorafgaand aan een date. En wat kan dat toch vervelend zijn! Je wilt immers gewoon jezelf zijn, en hebt het gevoel dat je al snel voor gek staat als je nerveus bent. Lees en leer van onze tips tegen het zenuwachtige gevoel voor een afspraak: nooit meer nerveus voor een date!

De ander is ook nerveus

Wat al voor een groot deel kan helpen, is je realiseren dat de kans groot is dat de ander óók zenuwachtig is voor de date. Jullie zitten immers in hetzelfde schuitje! Denk daar maar eens goed over na. Je staat er dus niet alleen voor – en dat kan al een behoorlijke last van je schouders halen.

Wat daarbij ook helpt, is om het maar gewoon uit te spreken zodra jullie date begint. ‘Pfoe, ben jij ook zo zenuwachtig?’ – een retorische vraag die je gerust in het gesprek kunt gooien. Dat breekt het ijs! Gooi daarbij je lach in de strijd, luister naar je date die waarschijnlijk volledig instemt en voel de zenuwen verdwijnen, als sneeuw voor de zon.

Nooit meer nerveus voor een date: de anders is ook zenuwachtig!

Sporten voor de date

Begint het nerveuze gevoel al te borrelen ruim voordat de date daadwerkelijk begint? Daar kun je gelukkig iets aan doen! Zorg voor fysieke inspanning – ter afleiding van je onstuimige geest. Een uurtje sporten doet wonderen! Dit hoeft natuurlijk niet op hoog niveau te zijn – je wilt immers ook voorkomen dat je uitgeput aankomt op je afspraak. Maar even wat fysieke beweging doet je goed!

Sporten zorgt er immers voor dat we onze gedachten gemakkelijker uit kunnen schakelen. Even hoef je nergens aan te denken! Tel daarbij op dat je tijdens het sporten stofjes aanmaakt die zorgen voor een relaxter en gelukkiger gevoel – allemaal voordelen die jij goed kunt gebruiken voor zo’n spannende afspraak. Zo zit je daarbij helemaal lekker in je vel!

Ook lezen: 7 romantische cadeau ideeën!

Doe ademhalingsoefeningen

Heb je geen tijd meer om te sporten voor je date begint, maar wil je toch zorgen voor rust in het hoofd? Dan zijn ademhalingsoefeningen een goede oplossing: opnieuw een manier om het lichaam gerust te stellen, wat een positieve uitwerking heeft in het hoofd. Snel en effectief – ook nog eens!

Door een aantal keer stevig in en uit te ademen, laat je het gevoel van stress gemakkelijker los. Er komt zo meer zuurstof bij de hersenen, en dat maakt dat jij tot rust kunt komen. Blaas die spanningen weg!

Ontspannen voor een date? Doe ademhalingsoefeningen!

Een glaasje van tevoren

Ten slotte mag het drinken van een glaasje alcohol natuurlijk ook niet ontbreken in het rijtje ontspanningsmiddelen voor een date. Uiteraard is het niet de bedoeling om aangeschoten of dronken aan te komen op je afspraak, maar één glas vooraf kan heus geen kwaad.

Sterker nog: het doet soms wonderen om die scherpe randjes er vanaf te halen. En dat zorgt voor net dat beetje meer ontspanning en zelfvertrouwen. Alcohol zorgt er immers voor dat je net wat minder remmingen hebt – en bijvoorbeeld meer durft te zeggen of je beter open durft te stellen. Om jouw date zo met succes te laten slagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here