DELEN

Grote kans dat we allemaal wel iemand kennen óf zelf iemand zijn die eigenlijk nooit zonder relatie door het leven is gegaan. Vanaf de puberteit tot in de latere jaren: hij of zij is steevast in een relatie. Hoewel dit natuurlijk rooskleurig klinkt, kent het ook een keerzijde: het blijven hangen in een ongelukkige relatie. Want waarom zou je het uitmaken als het toch nog wel oké is samen? Helaas is dit geen goede maatstaaf om naar te leven. In deze blog lees je waarom.

Een ongelukkige relatie is een ongelukkig leven

Hoewel je waarschijnlijk de schijn nog zoveel mogelijk probeert hoog te houden als je in een dergelijke situatie zit, weet je zelf ook wel beter. Diep van binnen is allang duidelijk: mijn partner en ik zijn niet voor elkaar gemaakt. Maar soms is het uiteraard lastig om met de neus op de feiten gedrukt te worden. Dus laat je het maar z’n verloop gaan.

Wat daarbij echter het gevaar is, is dat je niet alleen ongelukkig in je relatie bent. Na verloop van tijd kan dit ongelukkige gevoel net zo goed doorstromen in de manier waarop je in het leven staat. Want ook als je niet meer zoveel geeft om je relatie, het heeft hoe dan ook een invloed op de rest van je leven. En het is natuurlijk wel zo verstandig om te voorkomen dat je een ongelukkig leven gaat leiden!

Meer lezen over liefde? Het belang van zelfliefde: houd van jezelf!

Je loopt potentiële partners mis

Zolang je in een relatie zit, is de kans groot dat je minder let op andere potentiële partners om je heen. Ook als je eigenlijk al weet dat je huidige relatie niet goed zit. Er is immers toch een bepaald soort geslotenheid. En als jij niet degene bent die de ogen niet open heeft, is het mogelijk nog zo dat je de potentiële andere partners afschrikt.

Niet iedereen zit immers te wachten op iemand die momenteel nog in een relatie zit. Dat maakt toch al snel dat hij of zij zich minder gewaardeerd zal voelen; alsof hij of zij op een tweede plek komt. Als je iemand daarentegen als single benadert, verandert dit de boel al snel! Dat is dus zeker iets om over na te denken.

Maak de juiste keus en blijf niet in een ongezonde relatie hangen

Je doet je partner pijn

Het blijven hangen in een ongelukkige relatie is niet alleen nadelig voor jou, maar ook voor je partner. Hij of zij wordt er namelijk zeker door beïnvloed dat het niet lekker loopt tussen jullie – of dat nu alleen van jouw kant of van beide kanten komt. Hoewel je misschien denkt dat je er goed aan doet door de relatie vast te houden, is daar eigenlijk niets van waar. Ook als je partner nog graag zou zien dat de relatie voort blijft bestaan.

Als de energie eenmaal op is, is de energie op – zeker als jullie al eerder hebben geprobeerd om de boel weer beter te maken. Het is dan misschien een grote stap om te zetten: daadwerkelijk die knoop doorhakken. Maar soms is er simpelweg geen reden om een relatie voort te zetten. Hoe treurig dat ook is. Kies de beste weg voor jezelf en je partner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here