DELEN

Dat orgasmes een moment van puur genot zijn staat buiten kijf, maar is het ook alleen maar puur genot?

Studies wijzen uit dat een orgasme gemiddeld 18 seconden duurt bij een vrouw. Deze 18 seconden zijn puur genieten. Andere studies wijzen ook uit dat orgasmes wel degelijk heel goed zijn voor je gezondheid.  

Even ontspannen dankzij een orgasme

Er is geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig om aan te tonen dat orgasmes bijdragen aan hoe gelukkig jij jezelf voelt. Het is de kers op de taart, het is een intens genotsgevoel dat je ervaart.

Daarnaast maken orgasmes je ook relaxter en minder gestresseerd. Heb je veel stress op het werk? Zorg er dan voor dat je voldoende orgasmes hebt om deze stress te verminderen.

Toch willen we dit ook even wetenschappelijk staven. Na een orgasme zet je lichaam de sluizen open van de stof “oxytocine”, ook wel het gelukshormoon genoemd. Je wordt dus letterlijk overladen door geluk.

Als man en vrouw bestaan er verschillende manieren om op je eigen toch nog een tof orgasme te krijgen. Als vrouw kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een vibrator. Ook voor mannen bestaan er leuke seksspeeltjes zoals een pocketpussy om jezelf te bevredigen.

Orgasmes als natuurlijke vruchtbaarheidsstimulans

Orgasmes als natuurlijke vruchtbaarheidsstimulans

Naast genot hebben orgasmes nog tal van voordelen. Zo verhogen orgasmes dan ook je kans op vruchtbaarheid. Dus probeer je zwanger te geraken? Laat je man of vriend dan maar net dat tikkeltje meer moeite doen om je een orgasme te geven. Het orgasme zorgt ervoor dat het zaad sneller op de juiste plaats terechtkomt waardoor je meer kans hebt om zwanger te worden.

Wie heeft er nog een fitnessabonnement nodig?

Waarom zou je nog betalen voor een fitnessabonnement als je een orgasme kan hebben? Het hebben van een orgasme is een heuse work-out waarbij je heel wat calorieën verbrandt.

Het is daarbovenop ook nog eens een work-out die je heel vaak kan hebben. Hoe vaker je orgasmes hebt, hoe beter dit is voor je bloedsomloop.

Alle wegen leiden naar Rome

Het verkrijgen van een orgasme via seks is in het verleden bij veel vrouwen al moeilijk gebleken. Maar liefst 75% van de vrouwen wereldwijd ervaart geen orgasme tijdens de seks.

Er bestaan verschillende manieren om toch een orgasme te krijgen. Zo kan je jezelf vingeren of gebruik maken van seksspeeltjes. En waarom probeer je niet iets nieuws? Als je nood hebt aan wat extra spanning, is bondage bijvoorbeeld een optie. Nieuwe dingen ervaren en je eigen noden ontdekken, zijn zo belangrijk als je meer wil genieten van seks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here