DELEN

Of jullie nu vijf of twintig jaar samen zijn: ieder koppel maakt wel eens ruzie. Hoe graag je ook op een roze wolk wil zitten, een relatie is heus niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je iedere dag om het kleinste met elkaar staat te kibbelen, maar er zijn wel een aantal onderwerpen waar elk koppel wel eens ruzie over maakt.

1. Geld

Geld is misschien wel één van de grootste ruziestokers voor koppels. De ene verdient bijvoorbeeld meer dan de andere, of je partner geeft geld uit alsof het water is terwijl jij net probeert te sparen. Je kunt dit soort ruzies voorkomen door op voorhand goede afspraken te maken met elkaar. Geld is voor velen een gevoelig onderwerp, maar toch is het belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Alleen zo weet je of jij en je partner op dezelfde golflengte zitten.

2. Huishouden

Vooral koppels die samenwonen zullen dit herkennen. De huishoudelijke klusjes die geklaard moeten worden, gaan niet altijd zoals afgesproken. Je partner zet bijvoorbeeld nooit de vuilbakken buiten terwijl jij te lui bent om de vaatwasser leeg te maken. Ben jij altijd heel netjes en is je partner net een slordig type? Ook dat kan voor de nodige frustraties zorgen.

3. Schoonfamilie

Je schoonfamilie kan je niet kiezen. Jij vindt bijvoorbeeld dat je schoonmoeder zich teveel bemoeit. Maar wanneer je dat voorzichtig probeert aan te kaarten, vliegt je partner meteen uit. Zijn moeder ‘bedoelt het alleen maar goed’. Een eeuwige frustratie waar je weinig aan kunt veranderen. Ach, gelukkig hoef je je schoonfamilie niet iedere dag te zien.

4. Aandacht

Soms zijn er momenten in het leven dat je het wat drukker hebt met andere dingen en daardoor je relatie een beetje verwaarloost. Jij vindt dat je partner je te weinig aandacht geeft en omgekeerd. Ga niet meteen ruzie zoeken, maar vertel de ander waar je het moeilijk mee hebt. Blijf moeite steken in je relatie, hoe druk het ook is. Wekelijks een date night plannen is daar ideaal voor!

5. Hobby’s

Jij bent al die voetbalwedstrijden van hem helemaal beu en hij is helemaal klaar met die irritante series van jou. Hoe kan je voorkomen dat je hier ruzie om maakt? Probeer één keer in de week samen elkaars hobby uit te voeren. Jij gaat eens mee naar een voetbalwedstrijd en hij ploft een avondje bij jou in de zetel. Zo breng je samen tijd door en maak je op dat moment je partner blij. Misschien vind je het niet altijd leuk, maar een relatie is nu eenmaal water bij de wijn doen.

De perfecte relatie bestaat niet. Ieder koppel heeft wel eens woorden en dat is heel normaal. Probeer het van de positieve kant te bekijken. Als je nooit ruzie hebt is dat geen goed teken. Dat betekent dat je alle irritaties opkropt en zodra de emmer vol is kan dat verkeerd aflopen. Zo ver wil je het natuurlijk niet laten komen!

Lees ook: 3 x de voordelen van ruzie in je relatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here