DELEN

Valentijn staat voor de deur. Het is hét moment om je allerliefste te verrassen. Geen inspiratie voor cadeaus? Als je een romantisch diner bij je thuis organiseert, zal je sowieso scoren. Het vraagt wat voorbereiding, misschien zelfs meer dan je denkt, maar dat is het wel waard. Toch!? Ben je nog op zoek naar een beetje inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Voorbereiding

De belangrijkste tip is misschien wel om zoveel mogelijk en zo goed mogelijk voor te bereiden. Hoe beter je voorbereid bent, hoe meer je kan genieten van elkaar op het moment zelf. Doe ruim op voorhand de boodschappen en maak zelfs zoveel mogelijk gerechtjes al op voorhand klaar. Anders loop je het risico dat het de avond zelf nogal hectisch wordt, en dan verlies je kostbare quality time. 

Menu

Wat ga je eten? Als je iets nieuws wil proberen, kan je het misschien daarvoor al eens uitproberen bij je vrienden. Die zullen graag proefkonijn spelen. Of, deel de verantwoordelijkheid en kook samen met je lief. Een heerlijke pasta is altijd een goed idee! Niet moeilijk en toch lekker. Het proper opeten daarentegen is wel moeilijk. Om je tafel wat meer aan te kleden, kan je kaarsjes aansteken en hartvormige onderleggers op tafel leggen. Op zo’n speciale avond is het wel leuk dat je niet alleen een hoofdgerecht voorziet, maar ook aan een uitgebreide apero (inclusief glaasje bubbels) en een dessertje denkt. Ze zeggen dat liefde door de maag gaat. Valentijn is misschien wel het ideale moment om dat eens uit te testen?   

Sfeer 

Sfeer 

Tijdens het etentje zelf is het belangrijk dat de sfeer op en top is. Zorg ervoor dat er muziek is, want een romantisch deuntje zal jullie al direct in de juiste sfeer brengen. Geen zin om daar te diep over na te denken? Spotify to the rescue!  Een goed idee is om ook de tafel op voorhand heel gezellig te dekken. Haal bijvoorbeeld een van je romantische, donkerrode tafellopers uit de kast. Dat is nog feestelijker dan een gewoon tafellaken. Rode servetten, mooie glazen, een heleboel kaarsjes en natuurlijk, rode hartjes, maken de sfeer helemaal af. Dat wordt een topavond!  

Outfit

Nu alles goed voorbereid is, is het aan jou om te stralen.  Weg met je comfi homewear en trek voor de gelegenheid je allermooiste outfit aan. Je lief zal helemaal onder de indruk zijn. De combinatie van heerlijk eten, schitterend gezelschap en de romantische sfeer zijn de ideale ingrediënten om jouw valentijnsavond onvergetelijk te maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here