DELEN

Geheel toepasselijk bij het weer van de afgelopen weken, gaan we het in deze blog hebben over het oplopen van de temperatuur in je relatie. De kans is er namelijk zeker dat er wat onenigheid ontstaat, zo in de laatste weken voor de zomervakantie aanbreekt. Vermoeiende gevoelens en de hitte buiten zijn niet altijd even prettig. Lees snel verder: zo bewaar je de rust in je relatie!

Laat je niet opjagen

In sommige relaties is het een probleem dat steeds maar terug blijft komen: een opgejaagd gevoel. Bijvoorbeeld omdat er het idee heerst dat de ander te veeleisend is, en er allerlei dingen worden verwacht. En dat is niet gezond!

Laat het opgejaagde gevoel dan ook zoveel mogelijk varen. Trek het je bijvoorbeeld minder aan, of probeer eens niet aan die zogenaamde eisen te voldoen. Dat kan natuurlijk even wat tijd kosten, omdat het toch een flinke omschakeling is. Maar de rust in je relatie die je ervoor terugkrijgt, voelt goed!

De rust in je relatie bewaren: lees onze tips

Begrijp elkaars taal

Een van de grootste redenen voor het ontstaan van ruzies in relaties is dat jullie niet dezelfde taal spreken. Terwijl communiceren juist heel belangrijk is een relatie – het wordt ook wel gezien als het meest essentiële onderdeel ervan. Werk daar dus samen aan!

Wees je ervan bewust dat dit tijd en energie kost. Om elkaars taal te begrijpen, moeten jullie je bijvoorbeeld vaker inleven in elkaars wereld. Zo groeien jullie dichter naar elkaar toe, stapje voor stapje. Om welke talen het dan gaat? Allereerst de dagelijkse gesprekken: luister echt met interesse naar elkaar, sta iedere dag even stil bij elkaars belevenissen. Maar ook lichaamstaal kan beter op elkaar worden afgestemd!

Verder lezen? Zo verbeter je het teamwork in je relatie!

Neem waar nodig afstand

Zijn jullie het liefst dag en nacht samen? Hoewel dit natuurlijk een heel romantisch en lief idee is, is de werkelijkheid anders. Ieder mens heeft zo nu en dan even zijn of haar eigen ruimte en tijd nodig. Durf hier dan ook aan toe te geven. De kans is hierdoor namelijk juist kleiner dat jullie op elkaars lip zitten – waardoor er al snel ruzies ontstaan.

Neem dus waar nodig afstand: plan zo nu en dan wat me-time in. Even een moment voor jezelf. Dit is de ideale manier om weer even goed op te laden. Als jullie elkaar vervolgens weer zien, is dat moment alleen nog maar leuker! Een win-win situatie.

Ruzie? Dit is waarom afstand nemen in je relatie belangrijk is

Sla het goedmaken nooit over

Is het dan toch weer een keertje misgegaan, en is er een ruzie ontstaan? Dat kan natuurlijk gebeuren – het is immers iets menselijks. We kunnen de tijd daarbij niet terugdraaien; die ruzie is geweest. Wat wél kan, is om echt aandacht te besteden aan het goedmaken.

Ga dus niet zomaar weer verder met de orde van de dag, waarbij vaak wordt gedaan alsof er niets is gebeurd. Dat gaat knagen! Ook een snelle ‘sorry’ is niet altijd genoeg. Bied met aandacht je excuses aan elkaar aan, praat er samen over waarom het mis is gegaan. Zo kan de onenigheid in jullie relatie echt worden afgesloten – en keert de rust in je relatie weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here