DELEN

Zonder in stereotypen te vervallen: vrouwen nemen deze drie gehate woorden wel degelijk vaker in de mond. Uit wetenschappelijk onderzoek met muisjes blijkt namelijk dat het libido van vrouwen eenvoudiger wordt aangetast dan dat van mannen. Het is dus doodnormaal en er is niks om je over te schamen. Natuurlijk moet je niet gaan flikflooien als je barst van de hoofdpijn, maar er zijn anderzijds wel degelijk een aantal zaken die in het voordeel van een nummertje spreken.

# 1. Je verbrandt extra calorieën

In de eerste plaats is zo’n liefdesdaad goed voor je lijn, hoewel het calorieverbruik toch wel beperkt is. Gemiddeld verbranden vrouwen zo’n 69 calorieën tijdens de seksuele gemeenschap. Mannen doen het net iets beter en verbanden ruim 100 calorieën terwijl ze zich uitleven. In de praktijk is het natuurlijk afhankelijk van hoe je het doet en hoelang je het volhoudt. Flink kreunen levert bijvoorbeeld al snel 18 extra calorieën op. Volgens de tool sexcalculator.co.uk verbrandt Jan met de pet met zo’n 16 tot 29 minuten hondjes nabootsen ongeveer 91 calorieën, terwijl vrouwen het dan met zo’n 60 calorieën moeten stellen. Als je echt lekker veel calorieën wil verbranden, kan je je partner beter eens verrassen met een voorbinddildo.

# 2. Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon

Een drukke job, veeleisende kinderen en dan nog eens een uitbundig sociaal leven: soms is je mentale energie gewoon op. Volgens wetenschappelijk onderzoek moet je dan vooral onder de lakens duiken. Zowel tijdens als na de daad neemt het stressgehalte namelijk drastisch af. En als je het ook nog eens regelmatig doet, zal zelfs je bloeddruk dalen. Als je geen partner hebt, kan je natuurlijk ook altijd je dildos uit het nachtkastje halen.

# 3. Goed voor je huid en aantrekkingskracht

Vrouwen die vaak seks hebben, zijn seksueel aantrekkelijker. Dames die seks hebben, produceren namelijk oestrogeen en feromonen. Het is net de afname van oestrogeen dat de huidveroudering tijdens de menopauze veroorzaakt. Oestrogeen zorgt er in de omgekeerde richting dan ook voor dat je huid lekker jong, glad en gezond blijft. Daarnaast zorgen de feromonen dan weer voor een geurtje dat onbewust extra aantrekkingskracht zou bezorgen. Als je je gezicht stralende wil houden, is spermine – een polyamine die in sperma te vinden is – bovendien een aanrader. Spermine zorgt er namelijk voor dat de huid zacht aanvoelt en strakker wordt. Als je trouwens de kwakjes van je partner liever niet over je gezicht uitsmeert, kan je spermine ook in crèmevariant kopen.

# 4. Het is goed voor vagina en blaas

Voor je vagina is het best wel belangrijk om regelmatig te vrijen. Seks zorgt er namelijk voor dat je vagina soepel blijft en dat jij niet uitdroogt als een Harderwijker. Ideaal is het als je partner zijn of haar natje en droogje lust. Als je alleen bent, zal er van al dat likkebaarden natuurlijk niks in huis komen. Het klopt als een zwerende vinger dat er dan alternatieven zijn.

# 5. Gewoon omdat het leuk is

Gewoon omdat het leuk is

Ten slotte is er nog een belangrijke reden waarom je het minnespel af en toe hoog op de agenda moet plaatsen: er komen talloze gelukshormonen vrij en daardoor is het gewoon prettig. Je zal je gelukkiger en verbondener voelen. Een vrijpartij brengt jullie letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar. En eigenlijk zou dat al voldoende motiverend moeten zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here