DELEN

Niet iedereen beschikt over een vlotte babbel en durft zomaar vreemde mensen aan te spreken. En dat hoeft ook helemaal niet! Wel kan het zo zijn dat je het gevoel hebt dat je minder snel vrienden maakt als je een stiller persoon bent. Om je hierbij te helpen, geven we je in deze blog tips om vrienden te maken als je verlegen bent.

Zoek mensen met dezelfde hobby

Ben je bang dat je niets te vertellen hebt aan de mensen waar je graag bevriend mee wilt raken? Daar is een oplossing voor te bedenken! Je kunt zoeken naar mensen die dezelfde hobby’s en interesses hebben. Zo is er al snel iets om over te praten, waar jullie allebei enthousiast over zijn!

Op school kun je er bijvoorbeeld eens op letten welke interesses iemand heeft, om vervolgens met diegene te delen dat jij dit ook leuk vindt. Van knutselen tot winkelen, en van films kijken tot paardrijden: hobby’s kunnen van alles zijn! Nog makkelijk is om mensen op te zoeken op de plek waar ze hun hobby uitoefenen. Denk aan de manege, het sportcentrum of de bioscoop. Een andere optie: zoek op het internet, bijvoorbeeld op sociale media, naar mensen die bijvoorbeeld in een groep zitten die over een bepaalde hobby gaat. Dat is misschien nog wel de meest laagdrempelige manier om nieuwe vrienden te maken.

Tips om vrienden te maken als je verlegen bent!

Maak vrienden via bekenden

Vind je het te eng om op eigen houtje op iemand af te stappen die je niet kent? Begrijpelijk! Een oplossing hiervoor is om vrienden te maken via mensen die je al wél kent. Ga bijvoorbeeld eens mee met je buurjongen of -meisje, of broer of zus, als zij met vrienden afspreken. Zo is de stap minder groot en heb je altijd iemand om op terug te vallen.

Blijf altijd jezelf

Wat betreft de manier waarop je overkomt tijdens het maken van nieuwe vrienden geldt: blijf altijd jezelf! Je hebt misschien al snel de neiging om je wat stoerder of groter voor te doen bij mensen die je niet kent. Wat er hierbij echter gebeurt, is dat je een stuk afstandelijker overkomt dan dat je bedoeling is. En dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen! Je kunt maar beter een vrolijke lach opzetten.

Door meteen jezelf te zijn bij het ontmoeten van nieuwe personen, leren zij jou kennen zoals je bent. Dat betekent dus ook dat zij niet voor verrassingen komen te staan als je na verloop van tijd ineens een heel ander persoon blijkt te zijn! En zoals ze zeggen: eerlijkheid duurt het langst. Dat geldt net zo goed voor het zijn wie jij echt bent.

Vrienden maken als je verlegen bent: blijf altijd jezelf!

Je hoeft niet de populairste te zijn

Natuurlijk: iedereen vindt het leuk om vrienden om zich heen te hebben. Maar wees je ervan bewust dat je niet de populairste hoeft te zijn! Het is beter om één goede vriendschap te hebben dan tien die eigenlijk maar weinig waard zijn. Je hoeft er dus niet voor te strijden om iedereen op bijvoorbeeld je school aan je vriendenkring toe te voegen. Kies de mensen uit waarbij jij je het meest op je gemak voelt en met wie je echt iets kan delen. Meer dan dat is niet nodig! Zo kost het jou minder moeite om vrienden te maken, en kun je al je energie stoppen in de personen die het waard zijn. Op naar een geweldige vriendschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here