DELEN

Aan het begin van een nieuwe relatie ben je helemaal verliefd: je kunt aan niets anders denken, hebt geen honger en wilt alleen maar bij je partner zijn. Hoewel dit een mooie fase is, mag je ook best blij zijn als dit weer een beetje overgaat. Terug naar je normale leven! Hoe merk je nu of je volwassen wordt in je relatie? In deze blog vertellen we je er alles over.

Meer tijd voor vrienden en familie

Een groot pijnpunt in iedere nieuwe relatie is toch wel: je hebt geen oog meer voor je vrienden en familie – omdat je eigenlijk alleen maar bij je geliefde wilt zijn. Grote kans dat je dit tijdens de fase niet als een probleem ziet; je staat er nog niet bij stil. Maar na verloop van tijd is het toch belangrijk om ook weer te investeren in je andere relaties. Je wilt elkaar immers niet geheel uit het oog verliezen!

Als je volwassener aan het worden bent in je relatie gaat dit je een stuk gemakkelijker af. Je hebt door dat de wereld niet vergaat als je je partner even een avondje aan de kant zet. Sterker nog: je beleeft een leuke avond met je vrienden én de dag erna is het extra leuk om elkaar weer te spreken. Twee vliegen in één klap, dus.

Volwassen worden in je relatie: zo gaat dat

Niet steeds in gesprek samen

Naast dat jullie niet meer zo sterk de behoefte voelen om elkaar dag in, dag uit te zien, neemt ook het gevoel af dat jullie steeds maar met elkaar moeten praten. Als jullie op school of werk zijn: grote kans dat er eerder heel wat berichtjes naar elkaar werden gestuurd. Maar eigenlijk is dat behoorlijk vermoeiend!

Gelukkig neemt deze behoefte af – op een gegeven moment is het voldoende om elkaar gewoon te spreken als jullie elkaar zien. En dat geeft ademruimte! Ook is het een teken dat de relatie een stukje gezonder aan het worden is. Het is immers helemaal niet nodig om elkaar steeds maar weer te moeten spreken. Geef elkaar die ruimte: dat hoort bij het volwassen karakter van de relatie!

Meer lezen? Zo verbeter je het teamwork in je relatie!

Vaker nee zeggen tegen elkaar

Wat de ander in de relatie ook van plan is als jullie net samen zijn: jij vindt het waarschijnlijk allemaal prima. Op je roze wolk zeg je tegen alles ja, ook als het misschien niet zo verstandig of leuk is. Ach, wat maakt die ene keer nu uit – de manier waarop je denkt.

Maar stukje bij beetje krijg je je eigen mening weer terug. En daar heb je immers ook gewoon recht op! Niets mis mee dus, om je mannetje te durven staan in je relatie. En dit is dan ook zeker een teken van volwassenheid binnen de relatie. Dat voelt goed!

Vaker nee zeggen tegen elkaar: zo word je volwassen in je relatie

Jullie durven volledig jezelf te zijn

Aan het begin van een relatie loop je vaak nog behoorlijk op je tenen: als je partner maar niet merkt dat je af en toe een boer laat, of dat je stinkvoeten hebt na een lange dag. Je wilt jezelf alleen van de mooiste kant laten zien. En hoewel daar natuurlijk niets mis mee is, is het wel zo prettig als je na een tijdje ook echt jezelf kunt zijn bij elkaar. Er is immers niets mis met jullie ware zelf! Laat het idee van perfectie los – daar kan immers niemand aan voldoen.

Zodra de relatie een stukje volwassener wordt, zullen jullie dus merken dat jullie steeds meer jullie ware karakter kunnen tonen. Tot het op een gegeven moment zover is dat eigenlijk niemand jullie beter kent dan dat jullie elkaar kennen. Een mooi en dankbaar gegeven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here